Карамазов живее с препариран гарван

Карамазов живее с препариран гарван | StandartNews.com

Автографи от Джъд Лоу и Андреа Довициозо са сред най-ценните му спомени

Владо си донесъл дървен слон от Индия, заради който не го пуснали в самолета - подозирали го, че крие бомба

Владо Карамазов си живее като в приключение и извън сцената и екрана. Евгени Будинов отведе зрителите на "Преди обед" в дома на колегата му с истинско име Владимир Александров, който за първи път пуска камера в покоите си.
Карамазов се хвали с кухня и пълно оборудване в нея - всяка домакиня би се вихрела с кеф, но самият той не умее да готви, въпреки че е завършил тематичен техникум. Но все пак умее да прави леки блюда - например гъби, задушени с масло. Като "гигантите", които Жорета Николова му подарила преди броени дни.

Венециански маски, статуетки и други сувенири изобилстват в дома на актьора, който много обича да обикаля земното кълбо. "Бил съм в 50 страни - не чак в цял свят", уточнява Карамазов. Икона на свети Владимир заема особено място в сърцето му. "Момиче ме чакаше на задния вход след представление в Народния и ми каза: "Господин Карамазов, уча трета година иконопис в Художествената академия. Заповядайте". И изчезна. И докато видя, че това е супер яка икона, тя си тръгна. Сега нейната творба стои на почетно място. Харесвам изобразително изкуство. Падам си по малки пластики, бронз. Но все пак най-голямото ми богатство са билетите на всички мотоджипита, на които съм ходил. С Вергов сме големи маниаци. Освен че караме, ходим и гледаме в чужбина. За тези вип пасове може да ти отрежат врата, два пъти все пак се сдобихме. Те дават право да влезеш директно при състезателя в бокса".

Препариран гарван е сред любимите предмети във владенията на Карамазов. "Намерих го мъртъв. Дадох да го препарират. Всички приятели и роднини настръхнаха, като го видяха, и казаха, че се свързва със смъртта. Но аз четох, че магьосниците се прераждали в гарвани, така че си имам магьосник у дома", категоричен е той. Притежава и "менте на Мане", рисувано от студенти в Амстердам, които разпродавали картини.

Голям дървен слон от Индия вкарва звездата в разправии със закона. На контрола в аеропорта решили, че в него има бомба и започнали щури проверки. "Излезе ми през носа. Мъкнах го така и мислеха, че ще взривявам самолета".

Владо, естествено, отдава почит и на Достоевски - все пак псевдонимът му идва от неговия роман. Хрумката е на Лилия Абаджиева. "Бях студент във ВИТИЗ, тогава четяхме Достоевски. Четях "Братя Карамазови", а тя ме запита: "Защо не се кръстиш така?" И на плакатите на "Ромео и Жулиета", без да ме пита, директно ме беше написала Владо Карамазов. Аз бих си избрал псевдонима Пино", разказа чаровникът. И признава честно, че не намира смисъл и логика в автографите, които момичетата му искат. "За какво им е листче с моя подпис?! Но и аз преживях същата история, но от другата страна. Купих си каска на Андреа Довициозо и понечих да искам автограф, но ме хвана срам и Юлиан отиде и взе вместо мен. Сега не смея да я сложа, само разпитвам специалисти с какъв слой да я покрия, че да се запази автографът. А другият ми скъп автограф е от Джъд Лоу. Едва намерих билети за "Хенри V", бяха по 140 лири - след спектакъла го чакахме 40 минути. Понеже съм висок, успях да му подам програмата и ми се разписа първо на мен", сподели още актьорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай