Каракачанов няма да съди почерпения, който го помля

Каракачанов няма да съди почерпения, който го помля | StandartNews.com

Зарзаватчията Гено пил домашна ракия от обяд, нямал книжка от 7 г.

"Няма как да стане само с тежки наказания и глоби. Не влезе ли в главата на обикновения българин, че като е пил, става изключително опасно да сяда зад волана - черната статистиката ще продължава да се пълни". С такива разсъждения влезе в пленарната зала вчера зам.-председателят на Народното събрание (НС) Красимир Каракачанов. По ирония на съдбата точно в сряда вечерта за пръв път от началото на мандата Каракачанов седнал в кола на парламента. "В групата имаме решение да не ползваме служебни автомобили", сподели избраникът. На път за Карлово, където трябвало да участва в честванията за Апостола, срещнал "малкия дявол". В лицето на Гено Гаргов, който запивал домашна ракия още от обяд, според разказите на колегите му от зеленчуковия пазар на разклона за Калояново. Минути след катастрофата по надлежен ред известили парламентарната шефка Цецка Цачева, която му звъннала веднага. Премиерът Бойко Борисов също се чул с воеводата малко по-късно.

60-годишният шофьор, виновен за катастрофата, бил с 1,6 промила алкохол в кръвта и без шофьорска книжка от 2008 г.

Добре съм, само с навехната ръка!

каза пред "Стандарт" Каракачанов час след инцидента. "Само бързата реакция на шофьора на нашата кола ни спаси. Браво на Ники!", сподели още лидерът на воеводите. Челният сблъсък бил избегнат. Шофьорът на НС не е пострадал и почерпеният Гено е без драскотина. На въпрос на униформените какво е пил, джигитът отговорил: "К'во ти пука!". Според неофициална информация, колата на парламента се е движела с 90 км/ч. Назначени са експертизи, а Гаргов бе задържан за 24 ч и освободен вчера.

Гено и компания започнали почерпката в сряда от обяд с 60-градусова скоросмъртница. Около 17 ч Гаргов събрал непродадената стока и тръгнал към Калояново, където живеел със съпругата и сина си. Тъй като разстоянието е само 2-3 км, изобщо не се притеснил, че не е трезвен. Не отразил знака "Стоп", дал газ и така се изпречил пред парламентарната кола.
В Калояново разказват, че книжката на Гено изтекла преди 7-8 г., но така и не я подновил с мотива, че е безработен и нямал пари за такъв разход. Освен това карал само в радиуса на селото и не се боял, че КАТ ще го хванат. Жената на Гено също продавала зарзават на сергия пред дома им. Само синът им работел като СОТ-аджия.

Прокуратурата няма да иска постоянно задържане на Гаргов, но ще му повдигне две обвинения - за шофиране в нетрезво състояние и за причиняване на значителни материални щети при катастрофа. И за двете престъпления се предвижда до 1 г. Каракачанов също няма да съди Гено. "В това студено време вероятно един от мотивите му да употреби алкохол е да се сгрее. Този 60-годишен човек

не е излязъл да продава от щастлив живот

или от добра пенсия при минусови температури. Няма да му усложнявам живота. Голяма част от липсата на съзнание у хората в тежко социално положение се дължи на това, че държавата не е адекватна спрямо техните проблеми. Не го оправдавам, но не съм му съдник. В случая имаме хепиенд и няма пострадали. Това е най-важното", заяви за "Стандарт" Каракачанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай