Кампания със снимки срещу изоставянето на животни

Кампания със снимки срещу изоставянето на животни | StandartNews.com

Неправителствената организация "Анимал хоуп Варна" организира забавна игра във фейсбук със снимки, за да спре все по-разрастващия се проблем с изоставени домашни любимци по улиците, които се вливат в армията на бездомниците. Фотоконкурсът показва как общуват децата и животните и че това не е само забавно, но и полезно за малчуганите.

"Най-честата причина за изоставяне е предстоящата поява на бебе в семейството. Заради погрешните предразсъдъци, че животните носят болести, домашните любимци биват оставяни на произвола на съдбата, където в незащитена среда животът им продължава едва няколко часа", твърдят организаторите. Стотиците изпратени снимки доказват, че няма причина да изоставите и предадете вашия най-добър приятел, защото ще имате дете. "Дори напротив, когато децата растат заедно с животни, те стават добри и отговорни хора. Вашият домашен любимец е ваш верен приятел - в добро и лошо, в тъжни и весели моменти и никога няма да ви предаде", казват още от организацията.

Конкурсът продължава до 10 септември и е две категории - за кучета и котета. Символични награди печелят получилите най-много лайкове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай