Камион скъса мрежа на тролейбуси

Камион скъса мрежа на тролейбуси  | StandartNews.com

София. Камион скъса мрежата на тролейбусите по линии 1 и 4 в столицата. Неприятният инцидент стана в събота и затрудни придвижването на жителите на три квартала - "Хаджи Димитър", "Стефан Караджа" и "Левски". Заради скъсаната мрежа се наложи да се промени маршрутът на тролейбусите по булевард "Владимир Вазов" и улица "Бесарабия.

"Предполагам, че причината за случилото е грешка на водача. Той не е догледал и не е оценил ситуацията, в която попада".Това заяви заместник-кметът с ресор транспорт Любомир Христов. Той уточни, че Столична община ще уточнява в понеделник дали камионът има разрешение да се движи по маршрута. "Колегите работят по поправянето на мрежата, за да може да се възстанови максимално бързо движението по линиите", каза още Любомир Христов.

Експертите в Столична община ще изчакат и протоколите на Пътна полиция. След инцидента униформените извършиха огледи на мястото. Документите за случилото се вероятно ще са готови в началото на следващата седмица. "Така ще можем да потърсим и някаква форма на обезщетение или налагане на санкция на фирмата превозвач", обясни зам.-кметът по транспорт. Той съобщи, че камионът е превозвал извънгабаритен товар.

По думите му на Любомир Христов щетите са свързани с разкъсана мрежа на пет междустълбия, което е около 30-40 метра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай