Камелия Бончева не дочака възмездие

Ракът я покоси преди окончателната присъда за Наглите

Камелия Бончева не дочака възмездие | StandartNews.com

Жертвата на Наглите Камелия Бончева си отиде от този свят, без да види справедливост. 4,5 години след като бе отвлечена и държана в плен 3 седмици, тя угасна във Военна болница.

Похитителите Йожи, Културиста и Релето получиха общо 69 години затвор от Софийския градски съд, но все още Върховният касационен съд не се е произнесъл за окончателната присъда. Парите, които съпругът Ангел Бончев плати, за да бъде пусната Камелия на свобода, пък изчезнаха яко дим. По нареждане на похитителите 157 000 евро бяха преведени на фондацията "Утре за всеки". Макар в средата на годината съдът да присъди, че бившият шеф на футболния клуб "Литекс" ги е дарил принудително и парите трябва да бъдат върнати, Бончеви не са получили и стотинка. Причината е, че шефката на фондацията Нина Хаджийска обжалва в Апелативния съд.

На 22 май 2008 г. бандата на "Наглите" отвлякоха съпруга на Камелия Ангел Бончев. Те поискаха първоначално откуп от 2,5 млн. евро и го държаха в плен 51 дни. След това го пуснаха, след като получиха 200 000 евро, събрани от Камелия. Похитителите отрязаха два от пръстите на Ангел, докато той бе в плен.

Нещастието на Бончеви обаче не спря дотук. Докато Камелия носи парите от откупа, бандитите прибраха и нея. Това е бил планиран ход, стана ясно по време на разследването. Още при пускането на Бончев бандитите му казали: "Сега събирай 2 милиона за жената".

В средата на юли Наглите изпращат SMS на Бончев, с който искат още пари за свободата на Камелия. Той трябва да преведе събраната сума на фондация за борба с рака на гърдата, която в този момент се рекламира по бТВ. На 29 юли в 17,25 ч Бончев превежда парите - 157 000 евро, а Камелия е освободена на 1 август. Парите са преведени на фондация "Утре за всеки", която изгражда рехабилитационен център "Алекса".

Малко по-късно става ясно, че Камелия е страдала от рак на гърдата. Стресът около отвличането й и това на съпруга й Ангел Бончев "отключват" и диабет. Тя се подлага на химиотерапии и хемодиализа. Лекува се в клиники в Турция, където само първоначалните фаза струва 40 000 лв., а впоследствие плаща още около 160 000 лв.

Според лекарите първоначалният стрес от отвличането на съпруга й е бил огромен и това е способствало за развитието на рака. Самата Камелия признава, че всяко от следващите отвличания на Румен Гунински и на Киро Киров й е въздействало по същия негативен начин, защото е знаела на какво са подложени жертвите.

Бончев обаче не изключва усложненията да са се появили и вследствие на лекарска грешка. Накрая докторите констатират, че единият от бъбреците на Камелия се е свил и е пред изсъхване. Усложненията в отделителната система на борещата се с рака Бончева се появили вследствие на хемодиализа.

Проблемите с бъбреците били необратими през последните 2-3 месеца, след като лекарите не успявали да повлияят по никакъв начин и да коригират показателите на кръвта й. На практика бъбреците й отказали да функционират, което довело до отравяне на кръвта й, обясняват експерти.

Камелия си отива, без да успее да види справедливост. Малка утеха е, че тримата от Наглите, осъдени на по 18 години затвор, продължават да търкат килиите. Сега те чакат присъда първо от Апелативния съд, а след това от ВКС.

Обжалване отложи и връщането от фондацията "Утре за всеки" на пари.

"Делото пред Апелативния съд вече е насрочено", заяви за "Стандарт" адвокатът на семейство Бончеви Христо Моллов.

"Моите съболезнования, мир на праха й. Нямам друг коментар", лаконична бе шефката на фондацията Нина Хаджийска. Самият Бончев в покруса от смъртта на любимата си съпруга отказа всякакви изявления.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай