Какво става с българина, пострадал на снимки с Джейсън Стейтъм

Въпреки инцидентите в Гърция, снимките на "Непобедимите 4" не са спирали

Какво става с българина, пострадал на снимки с Джейсън Стейтъм | StandartNews.com

За момента в Министерството на външните работи на България не е постъпвала информация от гръцките власти във връзка с инцидента на снимачната площадка на филма "Непобедимите" в Гърция. Това съобщава България Он Ер, позовавайки се на външното ни ведомство. 

По време на снимките тежко е пострадал български гражданин. По информация на Мега ТВ, по време на снимките са се случили още два инцидента, при които са пострадали каскадьор и оператор.

Българинът, който работел като техник за филма, е пострадал при падане от лодка в град Василика до Солун. По информация на гръцките медии той е тежко ранен и е настанен в болница. При друг инцидент, отново до Солун, където в момента се снима четвъртия филм от поредицата, е пострадал оператор, след като е бил блъснат от автомобил.

На същото място е пострадал и дубльор на Джейсън Стейтъм при заснемането на екшън сцена, скачайки от кола в кола. 

В изявление от продукцията съобщиха: "Информацията и изявленията в пресата за "произшествия" са фактически неверни. При снимките на "Непобедимите 4" се вземат всички предпазни мерки, за да се гарантира безопасността на целия екип". 

За нуждите на "Непобедимите" 4 е изграден декор в източната част на Солун, продукцията се премести в Гърция, след като засне няколко сцени в България. В лентата участват Джейсън Стейтъм, Долф Лундгрен, Меган Фокс, "50 Cent" и други популярни лица. 

Това не е първият инцидент с поредицата. През 2011 г. при снимките на "Непобедимите 2" в язовир Огняново край Елин Пелин загина един каскадьор, а друг беше тежко ранен. През 2014 г. при снимките на "Непобедимите 3" във Варна Джейсън Стейтъм за малко да се удави, след като не успя да спре камиона, който управляваше, и падна от дока в морето. 

Тогава никой от екипа не пострада сериозно."Беше неочаквано, беше руски камион, педалите на спирачката и съединителя бяха разменени, но той си мислеше, че кара американски камион. Когато си е мислил, че натиска спирачката, всъщност е натискал съединителят", сподели директорът на "Ню Бояна" Ярив Лърнър.Въпреки инцидентите в Гърция, снимките на филма не са спирали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай