Какво се случва със зимата? Ново предупреждение

Поредните аномалии предстоят

Какво се случва със зимата? Ново предупреждение | StandartNews.com

В близките дни температурите – и минималните, и максималните ще се повишават и през почивните дни ще бъдат по-високи от типичните за втората половина на февруари, следобед в много райони ще бъде над 15°.

Утре отново ще бъде слънчево, а повишението при максималните температури ще продължи. Очакват се стойности между 10° и 15°, малко по-ниски по Черноморието - от 7° до 10°. Ще духа слаб югозападен вятър, а вълнението на морето ще отслабва.

За тези, които ще стават рано, сутринта ще остане студено с отрицателни минимални температури в цялата страна, дори на морския бряг, в повечето райони между минус 5° и 0°, а на отделни места видимостта временно ще е намалена.

В планините ще бъде слънчево, но ветровито с умерен северозападен, по високите и открити части - силен северен вятър. Температурите и там ще продължат да се повишават и максималните в планинските курорти ще бъдат над нулата, от 1° до 5°.

И у нас, в дните до края на седмицата ще преобладава слънчево време, на места със сутрешни мъгли, а затоплянето ще продължи. В началото на новата седмица се очакват валежи и застудяване.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай