Какво не знаем за Стани богат? Любопитни факти

Първият епизод на предаването в България- 12 май 2001 година

Какво не знаем за Стани богат? Любопитни факти | StandartNews.com

Всички сме чували за предаването “Стани богат”, тъй като то се излъчва от години по българския ефир. Но дали знаете тези любопитни факти, които са се случвали през годините у нас и на други места по света?

Българският формат в момента е воден от Михаил Билалов, актьор, като наскоро излезе новият му сезон, но преди това негов водещ беше Ники Кънчев- известен журналист.

Пилотният епизод на “Стани богат” в България  стартира през далечната 2001 година на 12 май и е взаимствано от британския  формат- “Who Want’s to be a Milllionaire” и не се е излъчвал в нашата държава първоначално

Предаването бива излъчено в много държави, а правилата са почти едни и същи и не търпят сериозна промяна.

Нещо интересно, което може би не всеки помни е, че преди време в нашенското предаване за кратко е имало жокер, чрез който участникът в играта е можел да промени въпроса за който играе, ако не знае отговора му. Това, обаче става само след първа сигурна сума.

В Америка е имало и жокер “X2”( по две), като играчът е в правото си да избере още един отговор от добре познатите 4- A,B,C и D. По този начин ако участващият в предаването използва и жокер 50:50, той може да презскочи въпроса, но така губи два жокера.

Нещо интересно , което се е случило в един от първите сезони на “Who Want’s to be a Milllionaire” ( форматът в САЩ) е, че участник, който е стигнал до последния въпрос и има останал жокер “Обади се на приятел” звъни на баща си, за да му съобщи, че знае верния отговор и така става един от първите победители в на формата в  Америка.

Предаването винаги е било много престижно навсякъде, където е излъчвано, като в България на “стола на богатството” са сядали различни известни личности и едни от най- известните  и интелигентни хора у нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай