Какъв е статутът на децата на Хари и Меган

Арчи и Лилибет са граждани както на САЩ, така и на Великобритания

Какъв е статутът на децата на Хари и Меган | StandartNews.com

На 4 юни херцогът и херцогинята на Съсекс станаха родители за втори път. В болницата в Санта Барбара се роди бебето Лилибет Даяна Маунтбатън-Уиндзор, кръстено на нейната прабаба, кралица Елизабет, и баба ѝ, принцеса Даяна. Наскоро свидетелството за раждане на момичето беше на разположение на западните медии, които забелязаха няколко интересни подробности.

След Мегзит Елизабет II лиши внука и съпругата му от кралски титли, но в първия документ на Лилибет принц Хари е посочен като Негово Височество херцог на Съсекс. Но майката на бебето няма връзка с британската монархия - тя е записана като Рейчъл Меган Маркъл.

Когато бившата актриса роди сина си Арчи през май 2019-а, тя все още беше член на кралското семейство, така че се очакваше да бъде включена в списъка заедно с почетната титла. В графата "Професия" херцозите са посочени като принц и принцеса на Обединеното кралство. Този път те решиха да пропуснат тази точка, тъй като заниманието на двойката е трудно да се опише с една дума, пише tialoto.bg

Запознати отбелязват, че Арчи и Лилибет са граждани както на САЩ, така и на Великобритания. Засега те нямат титли, но всичко може да се промени, когато принц Чарлз заеме трона. Според традицията внуците на крал или кралица автоматично стават принцове и принцеси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай