Как живее 8-милионният българин (ВИДЕО)

Как живее 8-милионният българин (ВИДЕО) | StandartNews.com

През 60-е години на всеки девет минути в България се раждало по едно бебе, сочат статистиките. Те показвали още, че през '62 година страната ни ще се сдобие с 8-милионния си гражданин. Това е именно Емил Хаджиев, който се появил на бял свят на 2 април. В продължение на 24 часа фотографи не спрели да снимат него и майка му. Най-известното българско бебе на миналия век, днес е 54-годишен пловдивски адвокат, съобщава Нова тв.

Мъжът се ражда в социалистическа България, след дълго чакане на родителите му от 10 години. Радостта в семейството било голяма. „Доскоро пазех и телеграма от Хрушчов, в която поздравява България, и родителите ми 8-милионния гражданин", разказа той.

Съветският съюз проявява интерес към личността на бъдещия адвокат през годините. Предлагат му да се обучава във външнополитически връзки на държавна издръжка. Родителите му обаче не разрешават и той остава в България.

Дарът от държавата за семейството на 8-милионния гражданин е колело тип триколка. По-късно Емил Хаджиев става и почетен гражданин на града под тепетата, където е израснал.

Вижте още от видеото на Нова тв:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай