Как се вталяват красивите в Холивуд

Ева Мендес, Джей Ло и Холи Бери търсят хармонията между тялото и духа

Как се вталяват красивите в Холивуд | StandartNews.com

Красивите жени в Холивуд денонощно бдят над тялото и духа си – те са наясно, че плътта е физическата опаковка на невидимото и че е необходима пълна хармония между тях.    

Ева Мендес наскоро чукна 47 – възраст, която никой не би могъл да познае. Сексапилната актриса поддържа перфектна форма години наред, но каква е тайната й? Жената на също толкова привлекателния Райън Гослинг издава, че разчита на една и съща диета от десетилетия и консумира една и съща храна. За закуска си хапва яйца, като не всеки ден ги приготвя по един и същи начин – обича бъркани, на очи, омлет... За обяд задължително приготвя салата към едно от главните блюда – сьомга с ориз или киноа. За вечеря ястието е същото. Екзотичната чаровница признава, че еднообразието на трапезата въобще не й доскучава, а всъщност обратното, тъй като е намерила перфектния режим за нуждите си. Пие много вода, но обича да си сипва и кафенце. Тя е категорична, че тайната зад сияйната й кожа е именно водата. Ползва и продукти от рибено масло. Разбира се, Ева поддържа безупречни пропорции и чрез тренировки. Когато не се подготвя за роля, тя посещава залата три пъти на седмица, а когато трябва да се стегне за филм – пет пъти. Най-обича да тича. Напоследък обаче най-вече гони излишните килограми като търчи покрай децата си по цял ден. Мендес признава, че има слабост към сладкиши, но се старае да не се подава на изкушението. Все пак си позволява да се черпи в умерени дози, но само след обяд. Любимото й сладко са шоколадови яйца. В кафето си слага захар, без да прекалява. Освен вода, позволява си и по една-два газирани напитки на седмица.

Холи Бери е друга вечно млада актриса, която вече е над 50, но изглежда все така на 30. Звездата признава, че много сериозно се отнася към здравословния си режим – строги диети и тежки тренировки. Бери споделя, че откакто са я диагностицирали с диабет, тя коренно е променила начина си на живот, защото иска да е с децата си максимално дълго. От години не консумира захар, някои видове въглехидрати, определени сортове вино. Преди да се сдобие с диагнозата, като малка Холи била пристрастена към захарта. Още от сутринта започвала със сладкиши. Но страхът за здравето й помогнал да преодолее страстта си към сладкото. Тя веднага се отказала от всичко със захар, дори от по-сладките плодове, а в началото било непоносимо. Но за няколко седмици успяла да се съвземе и оттогава не изпитва нужда да кривва от правия път. Позволява си малко сладкиши само на рождените дни на децата си и то заради тях. Иначе набляга на по-ниско захарни плодове – малини и къпини. Актрисата не близва и бели въглехидрати – паста, хляб и ориз, дори кафяв. С течение на времето се учи как да регулира диетите си и започва да консумира само нискокалорични храни и да набляга на здравословните мазнини, следвайки кето режима. Вместо картофи обича да си прави карфиол с кашкавал. Тя е заменила спагетите с тиквени нудълс. Бери вече пие само сухи, органични вина. Те са ниско-захарни и по-малко алкохолни. Актрисата обича и кафе, но само на закуска преди тренировка. След това хапва нещо леко, като натурално барче. Холи обикновено обядва със супа, изпълнена със зеленчуци и протеин. Фен е на пилешко, агнешко и биволско месо, на риби и скариди. За вечеря набляга на зеленчуци на фурна и бобови храни като нахут.

Холи е силна в бокса. През пандемията тя е наблегнала на спорта не само, за да се поддържа физически, но и психически. Боксът тренира цялото тяло, намалява нивото на стреса, подобрява координацията между ръката и окото и изгражда самочувствие и дисциплина. Вече цяло десетилетие актрисата се е посветила на спорта и е категорична, че винаги има какво да научиш. Бери тренира и с ластици. Дори и най-елементарните упражнения могат да свършат работа, ако се изпълняват със стегнати ластици около тялото, коментира тя. Пада си и по скачането на въже, като обикновено цели да достигне по 800 подскока на сесия. Старае се тренировките й да са около 30 минути, но всеки ден.

Дженифър Лопес премина 50, но човек трудно може да повярва на аритметиката. Звездата се кълне, че скалпел не е докосвал лицето й, а разчита на диети, сън и много вода – поне седем чаши на ден. А най-съществената тайна зад красотата й е зехтинът, който тя използва в собствената си козметична марка. Джей Ло твърди, че от години се маже с него. Но това не е изненадващо. Зехтинът съдържа полезни мастни киселини, антиоксиданти и има противовъзпалителни и хидратиращи свойства. Според специалистите, е богат на витамини А, Е и К.

В името на здравето Джей Ло напълно е отказала алкохола, кофеина, цигарите. За закуска обича разбъркани яйца с поне три вида зеленчуци, но денят й започва с друго – чаша лимонова вода. Ако пък не е гладна толкова рано, разчита на фрешове и смутита. За обяд – риба със салата. Страни от всякакви преработени храни. Протеин си набавя още от белтъците на яйцата, пуешкото месо, пилешките гърди и ядките. Разбира се, не забравя и плодовете. Вечеря към 6, 30 заедно с децата си. Позволява си сладко в минимални количества, но не се лишава от него. Обича сладолед и шоколадови бисквитки. Споделя, че готви разнообразни блюда, но най-вече обича пуерториканската кухня, с която е израснала. Не близва ориз. Любимата й салата е с къдраво зеле, печени тиквени семена, настъргано сирене, дребен лук и малко зехтин.

Джей Ло спи минимум 8 часа на денонощие. Иска й се да са 10, но програмата й не позволява. Звездата тренира най-малко пет дни в седмицата. Работи с лични треньори на различните си работни места – в Ел Ей и Ню Йорк. Набляга на бокса, а любими упражнения са й лицевите опори и плнаковете. Лопес изтъква обаче, че не би жертвала съня за фитнеса. Ако е работила до късно, предпочита да се наспи и да навакса с тренировките по-късно през седмицата. Винаги тренира сутрин, за да даде тон за остатъка от деня. Осен това, тя е и запалена танцьорка. Винаги има танци в програмата й дори не ги възприема като натоварване. Обича да танцува с малко тежести по себе си, за да засили кардиото. Периодично Джей Ло си прави пречистващи диети. Когато реши, за 10 дни спира всички въглехидрати и захари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай