Как са станем Добрия старец без хлапето да ни разкрие

Децата веднага ще се усъмнят, ако видят нещо авангардно в образа, затова нека ви е ясно - червен костюм, бяла брада, и ако може, да не сте пили ракия.

Как са станем Добрия старец без хлапето да ни разкрие | StandartNews.com

Казват, че в живота на мъжа има три стадия. Когато вярва в Дядо Коледа, когато не вярва в Дядо Коледа и когато е Дядо Коледа. Би било добре обаче да поддържаме колкото се може по-дълго вярата на децата в митичната фигура на белобрадия старец, който наблюдава стриктно действията им през годината и ги награждава спрямо заслугите. Никак не е лесно, особено в епоха, в която всяко дете разполага с таблет, да поддържаш доверието в приказното в малчуганите. Както и при положение, че всяко следващо поколение пораства все по-бързо и това засяга дори 6-7-годишните. Затова тук ще наблегнем на най-важните правила, които всеки родител трябва да спазва, за да изиграе един убедителен Дядо Коледа.

1. Автентичен костюм

Правилото е следното: колкото по-класически, толкова по-добре. Децата веднага ще се усъмнят, ако видят нещо авангардно в образа, затова нека ви е ясно - червен костюм, бяла брада, и ако може, да не сте пили ракия. Залагайте на максимално автентичен външен вид и не експериментирайте. Костюмите на Дядо Коледа варират около 50 лева, ако ги вземете под наем и около 200, ако решите, че ще ви трябват за по-дълго.

2. Брадата

Има съвсем неприятен начин, по който децата често разобличават възрастните, че са в роля - ако разберат, че брадата е фалшива. Проверете добре ластика и сами изпробвайте дали при подръпване няма да стане ясно, че това не е дядо Коледа, а чичо Митко от долния етаж.

3. Стъпките

На повечето родители не им се занимава с това, но ако се постараете малко повече, ще постигнете страхотен ефект върху детското въображение. Оставете отпечатъци от стъпки в къщата - нека когато малкият се събуди, да види, че действително добрият старец е минал през хола, отишъл е до елхата, оставил е подаръка, а после си е тръгнал. Това би изглеждало толкова убедително, че дори години по-късно, когато другите деца му подшушнат, че Дядо Коледа няма, някогашният малък ще си знае, че поне в неговата къща е дошъл и е оставил реални доказателства.

4. Накарайте ги да напишат писмо

А после вие им изпратете отговор. Дори Маркес е казвал, че ако искаш да накараш някой да повярва в нещо фантастично, то трябва да сътвориш широк набор от детайли, за да придадеш реалистичност на историята. Убедете детето да напише писмо - и без това то е във възрастта, в която това е от изключителна важност за него. А после отговорете прилежно: когато то види, че Дядо Коледа го познава толкова добре, няма да се усъмни в истинността му.

5. Картичката

Всяка година преди празниците изпращайте на детето картичка от самия Дядо Коледа. Подпишете я грижливо от името на добрия старец, посочвайки точния му адрес: разбира се, Лапландия. И не забравяйте, че при всяко от гореописаните действия трябва да се пазите добре от наблюдателността на децата - бъдете сигурни, че са си легнали, докато оставяте стъпките по паркета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай