Как да започнем свежо и разтоварващо новата година

Ето няколко идеи за страхотни комбинации със свежа и различна храна

Как да започнем свежо и разтоварващо новата година | StandartNews.com

Похапнахме щедро през коледните и след новогодишни празници, повеселихме се подобаващо и ето че сега е идеалният момент, в който можем да опитаме да разнообразим с нещо свежо и леко нашия хранителен прием. След всички онези богати и празнични храни, които имахме удоволствието да консумираме по време на щастливите и уютни семейни събирания, днес ви предлагаме варианти как да си приготвите разтоварваща храна, която с финес и разнообразност да освежи подобаващо апетитната ни душа.

И сега с този къде идеен, къде кулинарен материал, искаме да ви покажем една страхотна комбинация от тристепенно веган меню, която може да намери приложение в онзи точно определен ден от седмицата, в който сме си набелязали, че ще пробваме нова, свежа и различна храна. Затова нека да не губим повече време, а да започваме с нашата апетитна веган презентация!

Бъркано тофу

Първото нещо, което трябва да направим за тази бърза и лесна рецепта с тофу е да загреем до умерена температура един тиган, в който да поставим от предпочитаната за нас растителна мазнина (зехтин, кокосово масло или друга). След това трябва да начупим на малки парченца количеството тофу, което смятаме, че ще ни е напълно достатъчно за закуска, да разбъркваме добре и добавим към него от любимите ни зеленчуци, малко морска сол, билкови овкусители, както и една малка чаша ядково мляко - готвим и разбъркваме така за 3 минути и сме готови! Бърканото ни тофу със зеленчуци е готово за нашия свеж и успешен старт на деня!

Гъбена полента със спанак

За страхотен веган обяд, искаме да ви покажем една бърза рецепта за гъбена полента, която се състои само от три основни съставки - гъби, полента и спанак. След като сме готови с нашата полента, за която сме използвали кокосово мляко, следва да задушим на тиган гъбите с малко олио и ситно нарязан лук. След това трябва да нарежем на дребно малко чесън и да го прибавим към гъбите с няколко капки соев сос и за финал спанака, който го добавяме на цели листа, за да може по-лесно да се задуши и омекне. Спокойно можем да кажем, че сме готови с това ястие след като енергично разбъркаме зеленчуковата смес и добавим част от нея към красивата ни чиния, на която сме положили от вкусната ни веган полента.

Продукти за тези рецепти и инициативата Veganuary

И преди да преминем към кулминацията за веган вечеря, искаме да ви споделим за всички продукти в този кулинарен материал, които можете да откриете в най-близкия до вас Lidl магазин. Именно в обектите на веригата, клиентите на Lidl могат да открият не само продуктите за приготвянето на тези рецепти, но и още куп други веган предложения, които прилягат леко и разтоварващо на всяко хранително меню. Освен с разнообразни веган продукти, този месец Lidl предлагат и идеи за веган храни, които могат да бъдат използвани в предизвикателството наречено Veganuary.

Това е инициатива, която се провежда в месец януари от 2014 г. насам, като с всяко изминало издание желаещите да се присъединят към нея не спират да нарастват и през 2021 година кампанията достига рекордните 580 000 души. Целта ѝ е да информира и ангажира хората по темата за опазването на околната среда, на здравето и животните като им представи алтернативи, предлагайки рецепти и ценни съвети за хранене на растителна основа.

Вечеря с киноа като за финал

Знаем, че намирането на допълнително време за приготвяне на вкусна домашна вечеря понякога се оказва сложна задача, затова искаме да ви покажем една идея за бързо веган ястие, което приляга успешно към късните и ангажирани часове на нощта. Всичко, което трябва да направим за тази лека и свежа рецепта, е да загреем добре с олио един тиган и да започваме да добавяме към него следните съставки: ситно нарязан чесън, сварен черен боб, царевица, домати на кубчета, киноа, чаша зеленчуков бульон, сол и черен пипер. След като сме прибавили последователно всички тези съставки в готварския съд, не ни остава нищо друго освен да разбъркаме добре цялата смес, да поставим капак върху нея и да оставим сама да се сготви така за 15-20 мин. След като премине технологичния готварски процес и ястието започне да ухае прекрасно, прехвърляме веганското ни хранително сътворение в една красива плитка чиния и сме готови да посрещнем заслужено и апетитно вечерта.

Това бяха нашите вегански предложения за разтоварващ и лек старт на годината.  Необходимите продукти може да бъдат намерени в магазините на Lidl. Там през целия януари ви очакват качествени и разнообразни веган продукти, които могат да допълнят всяко хранително меню.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай