Как да се спасим от крадци на плажа

Ето 3 прости правила

Как да се спасим от крадци на плажа | StandartNews.com

Лятото е в разгара си и мнозина се отправят към плажовете у нас и в чужбина. Но приятната отмора под чадъра на пясъка винаги върви ръка за ръка с притеснението кой ще пази багажа, докато семейството се къпе в морето. Или къде да оставите телефона и таблета си, ако сте сам.

Ето три прости правила, които ще ви помогнат:

1. Не привличайте внимание

Разбира се, на почивка искате да изглеждате страхотно, защото се подготвяте за това събитие през цялата година, ограничавахте се от любимите си десерти и "страдахте" във фитнес залата. Плажът обаче изобщо не е мястото, където една самотна дама трябва да привлече вниманието както на местните, така и на останалите туристи. За да намалите интереса към вашите притежания, опитайте се да не демонстрирате телефон последен модел и още повече не ходете на плаж със скъпа електроника. Що се отнася до дрехите, изберете по-семпли неща, за да не се откроявате от останалите.

2. Не вземайте нищо ценно

Ако ходите на едно и също място всеки ден, твърде вероятно е край вас да почиват едни и същи хора. Лесно можете да започнете разговор и учтиво да помолите съседите да наблюдават багажа ви докато сте в морето. В повечето случаи хората няма да ви откажат, а и вие бихте им върнали жеста. Друго полезно правило е да не носите твърде големи суми, едри банкноти и скъпи аксесоари.

3. Не плавайте далеч от плажното си място

Ако предпочитате да прекарвате всеки ден на нов плаж и изобщо не сте привързани към определено място, опитайте се да не избирате безлюдни плажове. Избягвайте и претъпканите - тук е най–лесно да се окажете без ключовете от колата или скъпия си таблет. Когато няма кой да наблюдава вещите ви, самите вие бъдете по-бдителни. Опитайте се да не плувате далеч и като цяло стойте по-близо до брега. И разбира се, когато решите да поплувате постарайте се да скриете ценностите си на дъното на чантата, най-добре увити в кърпа.

Източник: БГНЕС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай