Изцеления след огнена поличба

Изцеления след огнена поличба  | StandartNews.com

След кончината на Карол Йозеф Войтила, както бе светското име на папата, Ватиканът направи интернет портал, в който да се събират данни за духовната сила на покойника.

Две години след кончината му там попада уникално знамение - огнената фигура на папата. След това започват масови изцеления.

Видението се явило на 2 април 2007 г., по време на възпоменателна масова служба на открито по повод втората годишнина от смъртта на Светия отец. Церемонията се състояла в местността Бескид Живецки близо до родния град на Карол Войтила. Поляци виждат в пламъците на възпоменателен огън фигурата на покойния папа Йоан Павел II, който ги благославя. Един от очевидците успял да запечата фигурата с фотоапарата си.

Друг случай на чудо се свързва с американско семейство от Хюстън. Съпругата Ева е на смъртно легло в болница с белодробна емболия. Отчаян, мъжът отива в параклиса на болницата "Св. Лука" и моли духа на починалия две години преди това папа да изцели жена му. Минути по-късно на път към моргата съпругата му отваря очи, а после оздравява.
9-годишно полско момче, което посетило гроба на Йоан Павел II на 4-ата (2009 г.) година след смъртта му. Детето било в инвалидна количка, болно от рак на бъбреците. Помолило се на покойния папа и после се обърнало към родителите си с "Искам да ходя". И малкият станал от количката и тръгнал.

Главата на Римокатолическата църква приживе също помага. За най-невероятен се смята случаят на френската монахиня Мари Симон-Пиер. Тя се излекувала от паркинсон преди няколко години благодарение на молитвите на Йоан Павел II.
На церемонията по канонизацията на духовника в неделя, 50-годишна костариканка се превърна в един от главните герои на площад "Свети Петър".

Флорибет Мора Диас разказа със сълзи на очи, че благодарение на папата в момента тя е пълноценна. Тя получила аневризма през април 2011 г. Въпреки 3-часовата операция лекарите не успели да й помогнат. Изпратили я вкъщи с новината, че е обречена. Лекарите й дали не повече от месец живот. Тя започнала да се моли на Йоан Павел II, който вече бил покойник. "Молих се на Йоан Павел и го призовавах да каже на Господ, че не искам да умирам, защото обичам децата си и не искам да ги оставям", разказа пред множеството латинодамата. На 1 май тя се събудила 2 часа след полунощ и случайно или не, попаднала на церемонията по обявяването на Йоан Павел II за блажен.

Според каноните това е крачката, преди някой да бъде обявен за светец. След това болната заспала. В съня си чула гласа на Йоан Павел. Той й казал: "Стани! Не се страхувай". Още на сутринта със съпруга й отишли в болницата за нов скенер. Аневризмът в мозъка мистериозно бил изчезнал. Лекарите буквално онемели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай