Израел с нови доказателства за участие на Хизбула в атентата

Израел с нови доказателства за участие на Хизбула в атентата | StandartNews.com

София. Иран и Хизбула имат пръст в атентата и Израел, има сигурни доказателства за това. Това каза за БНР заместник-говорителят на израелското министерство на външните работи Илана Щайн по повод атентата на летище Сарафово на 18 юли. По думите й страната й разполага с нови доказателства.

Предстоящото на 11 септември посещение на премиера Бойко Борисов в Израел ще покаже значимостта на връзките между двете държави, подчерта Щайн.

„Цифрите сочат, че има известен спад на туристите ни към България. Трябва обаче да кажа, че някои от тях, които вече бяха в България, останаха там, а други, които си купиха билети, решиха все пак да заминат, дори през същата седмица, когато беше атентатът. За съжаление има доста заплахи към израелците на различни места по света”, посочи експертката. Щайн посочи, че Израел е изключително доволен от сътрудничеството си с българското правителство. То ни съдейства по всякакъв начин, коментира тя.

"На 11 септември ще има среща между правителствата на Израел и България. Вашият премиер ще пристигне в Израел заедно с още двама министри и ще се срещне с членове на нашия кабинет. Това се прави през няколко години и е свидетелство за значимостта на връзките между Израел и България”, коментира Щайн. Тя добави, че въпреки известен спад на туристите от Израел към България след атентата в Бургас, нещата ще се върнат на нивото от преди атаката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай