Италианска фирма строи с крадени камиони у нас

Италианска фирма строи с крадени камиони у нас | StandartNews.com

Перник. Крадени камиони откриха магистралните ченгета на строежа на автомагистрала „Струма“. Един МАН и един "Ивеко“, извозващи скалната маса от новия аутобан, се оказаха издирвани от Шенгенската информационна система, съобщиха от полицията.

50-годишният шофьор Иво Лазаров от Дупница и 40-годишният му колега от Дяково Йордан Темелакиев са арестувани за едно денонощие, но след това освободени. Двамата са само работници, наети в италианската фирма "Фортуна“, която е подизпълнител на строежа.

Спор между ортаци от Ботуша пратил ченгетата по дирите на злополучните камиони. Тежките машини са взети под наем от собственика на "Фортуна“ Винченцо Пепе от негов съдружник в Италия, който пък ги купил на лизинг. Наскоро обаче акционерът си ги поискал обратно, а Пепе нямало как да му ги върне, защото вече е подписал договор за работа по магистралата.

Злополучният бизнесмен се кълне, че има договор за наем на возилата и не носи отговорност, ако в Италия лизинговите им вноски не са плащани. Проверява се и версията за измама от страна на ортака му, който да е обявил камионите за откраднати, за да се отърве от месечните вноски. По случая е започнато дознание. Засега тежките машини остават арестувани на паркинга в полицията в Дупница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай