Неделя,

Италианска фирма строи къщи върху дървета

От: стандарт -
A
A
A

Италианска фирма строи къщи върху дървета

Какво е нужно на човек за почивка от градската суматоха? Миланската компания Peter Pichler Architecture е разработила концепция за екологически чисти домове, построени върху дървета в гората на италианските Доломитови Алпи. Къщичките ще бъдат допълнение към съществуващия хотел и ще създават ново усещане за гостите му като опит за живеене в гората и максимална връзка с природата.

Геометрията на такава къща с нейния островърх покрив е заимствана от обкръжаващите хотела борови и широколистни дървета. Размерите на домовете ще са от 35-45 кв.м, на две нива, и ще са изработени от местни дървени материали. Проектът е замислен като форма на туризъм, където природа и архитектура играят първостепенна роля и са взаимно свързани. На долното ниво се намира неголяма зона за четене или отдих, а на горното е спалнята с неголяма баня. Двете нива са свързани с вътрешна стълба.

„Ние смятаме, че бъдещето на туризма е основано на връзката на човека с природата. Добре интегрираната устойчива архитектура може да задълбочи тези отношения, а повече не е и нужно“, обобщават от компанията.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички