Илияна Йотова с 8-и почетен Дан по таекуондо

Отличието ѝ бе връчено лично от президента на Световната централа на KUKKIWON г-н Донг Суп Лий

Илияна Йотова с 8-и почетен Дан по таекуондо | StandartNews.com

8-и почетен Дан по таекуондо получи вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова. Отличието й бе връчено лично от президента на Световната централа на KUKKIWON г-н Донг Суп Лий.

Това се случи на среща в президентството в присъствието на лидерите на таекуондо в Европа и света, водени от президента на родната централа Слави Бинев.

У нас са президентът на Световната централа г-н Донг Суп Лий, президентът на Европейския Таекуондо Съюз Сакис Прагалос, президентът на Световната Детска Федерация по Таекуондо Парк Су Нам, председателят на KUKKIWON таекуондо ЮНЕСКО г-н Чой. На церемонията присъстваха Александър Маринов - председател на Стратегическия Съвет към Президента Румен Радев, както и доайенът на бойните изкуства в България Чавдар Чернев. И двамата също получиха почетни данове, предаде България он ер.

"Благодаря на президента на БФТ г-н Бинев, благодарение, на който таекунодо в страната е толкова активен спорт, а тази година страната ни ще приеме цели две Световни първенства, както и Генералната асамблея на Световната федерация, чиито патрон е Президента Румен Радев. Уверявам ви в съпричастността на нашата институция към таекуондо и инициативите на Българската Федерация", заяви Йотова.

"Благодарни сме на президентската институция за активната комуникация, която имаме и най-вече за подкрепата, защото това е примера за държавническото отношение към спорта, неговото развитие и успехите, които носи на страната ни. За нас, тази подкрепа означава много, тъй като стимулира трениращите и поощрява успешните ни състезатели, а честта, която световното таекуондо ни оказва чрез доверяването на най-важните домакинства в "България са доказателство, че се развиваме във вярна посока", сподели от своя страна Бинев.

Със седми почетен дан от KUKKIWON бе удостоен и председателят на Комисията по въпросите за децата, младежта и спорта в 47-то НС на България Иван Ченчев в знак на благодарност за отношението към спорта и таекуондо. В сградата на Парламента той прие световната Таекуондо делегация, предвождана от Слави Бинев, като знак на почит към успехите на таекуондо за последните няколко години.

"За мен е чест да посрещна толкова доказани имена и спортни лидери на таекуондо. Като български народен представител и човек свързан със спорта съм горд, че България е домакин на Мулти Европейското първенство и първото в историята Пара Гран При. Това показва отношение към спорта, а отношението означава да създаваш възможности за развитие на масов спорт, особено сред децата. Означава да свържеш развитието на спорта с научните постижения и да създаваш шампиони. Означава да възпитаваш - характер, сила на духа, воля за победа, екипност. Това прави спорта и особена сила - Таекуондо", посочи Ченчев и подчерта, че в последните години бойните изкуства и особено таекуондо са спортовете, които се радват на популярност и вече навлизат и в учебните програми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай