Играчките, които подмладиха Безос

Суперяхтата му "Кору" се мери с пирамидите в Гиза и Айфеловата кула

Играчките, които подмладиха Безос | StandartNews.com

* Лорън ще получи два сватбени подаръка плюс полет в Космоса

* Суперяхтата "Кору" се мери с пирамидите в Гиза и Айфеловата кула

Той притежава 137.8 милиарда долара, което го прави третия най-богат човек в света.Тя доскоро притежаваше само компанията за въздушно заснемане Black Ops Aviation. Скоро обаче бившата телевизионна журналистка Лорън Санчес ще стане мисис Безос и ще се радва на далеч по-охолен живот. Преди седмица стана ясно, че милиардерът се е сгодил за своята партньорка, съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на източник, близък до двойката. "Дейли мейл" пък съобщи, че двамата са сключили брак на луксозната яхта на милиардера. 

59-годишният Безос и 53-годишната Санчес прекарват ваканцията си на струващата 500 милиона долара яхта на милиардера, а Санчес беше заснета с пръстен с огромен камък на безименния пръст. На кадрите ясно се вижда, че Лорън, която е майка на три деца, е в топ форма. Облечена в розов бански и бяла туника, тя не се отделя от милиардера, който изглежда подмладен, издокаран в сини шорти и бяла риза.Двойката се наслаждава на слънчевите лъчи, а яхтата обикаля плажовете на Майорка, Ибиса и Южна Франция.

Изневяра за милиарди

Джеф и Лорън обявиха публично връзката си през 2019 г. Това стана след като и двамата се разведоха. През 2019 г. собственикът на Amazon разтрогна брака с първата си съпруга Макензи Скот, от която има четири деца. Те бяха заедно 25 години, но го изловиха със Санчес и той бе принуден да признае изневярата, което му коства 25% от състоянието.Тв водещата също започна развод със съпруга си Патрик Уайтсел, с когото са заедно от 13 години и имат 2 деца. От предишна връзка новата годеница на Безос има още един син.

Според National Enquirer Джеф Безос и Лоран Санчес въртели любов зад гърба на законните си половинки, които доскоро изобщо не подозирали.Милиардерът постоянно пътувал с тайната си изгора, използвайки частния си самолет. Двамата се срещали в петзвездни курорти, като използвали и луксозни лимузини и хеликоптери.Когато половинките им разбрали за авантюрата, разводът бил неизбежен, пише още изданието. 

През 2022 г. двамата дадоха съвместно интервю от дома си във Вашингтон, в което говориха за благотворителната си дейност. "Ние сме наистина добър отбор", каза тогава бъдещата госпожа Безос. Джеф описа носителката на "Еми" Лорън Санчес като "най-щедрия, най-сърдечния човек, когото е срещал" и каза, че партньорката му е вдъхновение за него. Явно, че Джеф е готов да направи всичко за нея. Включително и да я изпрати в Космоса. Компанията на милиардера, Blue Origin, подготвя изцяло женски екипаж, който да лети извън орбита, през следващата година. Лорън Санчес ще ръководи мисията в началото на 2024 г. Самоличността на петте дами, които се присъединяват към нея, няма да бъде разкрита до наближаването на старта, който все още не е официално потвърден от компанията.

Даровете на щедрия милиардер

Джефри Престън Безос или Джеф Безос, както го познава светът, напусна поста на главен изпълнителен директор на Amazon – най-големият стартъп за електронна търговия в света, но продължава да печели по 2 489 долара в секунда и по 149 353 на минута. Личното богатство на магната се оценява на 125 милиарда долара.Два са сватбените подаръци, които Лорън Санчес получава от щедрия  милиардер.Първият е разкошно триетажно имение от 2600 квадратни метра в Бевърли Хилс, купено от  бившия президент на Warner Bros Джак Уорнър.Page Six пише, че цената му е приблизително 175 милиона долара.Свежи снимки на папараци показват, че строителните работи отново са в ход, след като известно време бяха замразени.В имението има основна къща, за гости, фитнес зала, беседка и отделна постройка за охрана.Вторият подарък е новата гигантска яхта "Кору", украсена със скулптура, изобразяваща Лорън.

Яхта, по-висока от пирамида в Гиза

Известно е, че Безос е голям любител на яхтите. Суперлодката Koru, която струва 500 милиона долара, напусна корабостроителницата в Ротердам на 13 февруари. Мега лодката на Безос предизвика полемика миналата година след доклад, че нидерландските служители ще трябва да разглобят историческия мост Конингсхавен, защото конструкцията не позволява на яхтата да премине под него. Новата морска придобивка на Безос бе построена от нидералндската Oceanico в Албласердам, близо до Ротердам. Тя е най-голямата яхта на света - с дължина 127 метра и височина 40 метра. или иначе казано - по-висока е от пирамидата в Гиза, ако стои изправена и наполовина от височината от Айфеловата кула.

Освен това мегаяхтата има свое бебе – малка спомагателна яхта, както и хеликоптерна площадка. Интересен факт е, че Лорън Санчес притежава разрешително за управление на вертолет.Корабът има три мачти и е на три нива. Огромният плавателен съд може да побере 18 гости и изисква екипаж от 40 моряци. Твърди се, че суперяхтата е създадена по модел на емблематичната за Oceanco Black Pearl, която е една от най-големите и най-екологични ветроходни яхти в света. Тя може да прекоси Атлантика, без да изгори дори един литър изкопаемо гориво. А с високата цена на Koru идват и големите разходи за поддръжка. Съобщава се, че това ще струва около 25 милиона долара годишно.Въпреки че е вложил 500 млн. долара в морското си бижу, Koru далеч не е най-скъпата яхта в света. Първото място се държи от History Supreme, която се оценява на 4,8 млрд. долара, заради покритието си от злато и платина. Тя е собственост на малайзийски бизнесмен.

Бившата Макензи се отдаде на благотворителност

В същото време бившата мисис безос - Макензи Скот, реши да се разведе с втория си съпруг. Тя се омъжи за Дан Джует през 2021 г - само две години след развода си с Джеф, припомня NY Times. При раздялата си с него тя получи 4% от капитала на Amazon. В последните години Маккензи Скот се съсредоточи върху благотворителни дейности, като дари милиарди долари на различни фондации. Днес тя разполага с 28.9 млрд. долара. Това я нарежда на 39-а позиция сред най-богатите хора в света.Скот обаче е намалила състоянието си с 27.4 млрд. долара, което се дължи както на дарените суми, така и на понижението в цените на книжата на Amazon. Скорошно проучване на сп. Forbes посочи, че само за две години Скот е дарила повече пари, отколкото Джеф Безос през целия си живот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай