Ифтар събра вярващи във Видин

Ифтар събра вярващи във Видин | StandartNews.com

Ифтар събра вярващи във Видин. Това съобщиха от пресцентъра на ДПС. И уточниха, че тържествената вечеря се организира от районния мюфтия на Видин, Враца и Монтана Неджати Али по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

"Не е само постът при нас. Човек, който пости, не трябва да пие, не трябва да лъже, не трябва да говори на висок глас, не трябва да обижда. Затова в рамките на този един месец човек трябва да се въздържа от кавги и караници в семейството и с приятели, и с близки. Благодаря на присъстващите и искам да приключа с един цитат: "Обичай създадения, заради Създателя." Господ ни е създал, за да уважаваме и обичаме всичко, което е създал на света. При нас е тъй", обясни Али за смисъла на поста.

Сред гостите на вечерята бяха и представители на Видинската Света митрополия. Архимандрит Поликарп, викарий на Видинския митрополит Дометиан, както и представители на Областен съвет на ДПС - Видин.

Изповядващите исляма спазват пост през светлата част на денонощието по време на Рамазан, който започна на 6 юни. 12 000 мюсюлмани живеят в областите Видин, Враца и Монтана по данни на Главното мюфтийство, допълват още от ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай