Идва голям хит! Моника Люински прави сериал за Клинтън

Никой друг освен теб не трябва да разказва твоята история

Идва голям хит! Моника Люински прави сериал за Клинтън | StandartNews.com

Никой друг освен теб не трябва да разказва твоята история. А ако някой посмее да го направи, ще бъде отвратително. Това казва на Моника Люински мегапродуцентът Раян Мърфи, когато я засича случайно на парти преди три години.

По това време той вече обмисля да екранизира книгата на журналиста от “Ню Йорк таймс” Джефри Тубин за секс скандала, заради който Бил Клинтън едва не беше свален от президентския пост.

“Много бих се радвал, ако искаш, да продуцираме историята заедно. Но ти трябва да продуцираш това и да си получиш парите”, казва Мърфи на Люински тогава.

Не след дълго партньорството му с най-известната стажантка на Белия дом става реалност – заедно правят третата част на поредицата “Американска криминална история”, която ще е посветена на случилото се между Моника и Бил Клинтън. Сериалът ще е под надслов “Импийчмънт” и ще проследи събитията, довели до искане за отстраняването на Бил Клинтън.

В рoлятa нa Моника Люински влиза 28-годишната актриса и певица Бийни Фелдстийн, а американския президент в периода 1993 – 2001 г. ще изиграе популярният английски актьор Клайв Оуен.

Ключова роля в “Импийчмънт” ще изиграе любимката на продуцента Сара Полсън. Тя влиза в кожата на Линда Трип – секретарка в Белия дом, а след това прехвърлена в службата по обществени въпроси на Пентагона.

Това е жената, на която Моника Люински се доверява единствено и споделя за интимните си отношения с Бил Клинтън, без да подозира, че тя записва всяка нейна дума.

Eди Фaлкo ще влезе в образа на Хилари Клинтън, а Мира Сорвино ще е майката на Люински – Марша Люис. Популярният с комедийните си импровизации Дан Бакедал ще е независимият прокурор Кенет Стар.

“Хората не спират да говорят и да преразказват моята част от тази история от десетилетия. Всъщност едва през последните няколко години успях да събера мислите си аз да обясня моята история, и то 20 г. по-късно”, обясни Люински пред сп. “Венити феър”.

Това не е само мой проблем. Влиятелни хора, често мъже, се възползват от тези, които стоят по-ниско от тях, по безброй начини през цялото време. Мнозина ще погледнат на сериала като една такава история и по тази причина този разказ ще е една винаги актуална тема”, допълва бившата стажантка в Белия дом.

Моника Люински - сексът продава!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай