И София е затрупана, 30 см. снежна покривка в столицата

И София е затрупана, 30 см. снежна покривка в столицата | StandartNews.com

Във връзка с продължаващия обилен снеговалеж, обстановката в София е усложнена, съобщават от пресцентъра на СО. Обработки се изпълнявате приоритетно по трасетата на обществения градски транспорт, опасни и стръмни участъци и мостове.

По данни на БАН снежната покривка в града средно е 30 см.

На терен работи цялата налична снегопочистваща техника. Снигопочистващите машини изпълняват обработки със смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса от пътните платна. Работи се във всички 24 района на Столична община.

Тази сутрин продължаваха обработките срещу заледяване в районите Средец, Витоша, Нови Искър, на Южната дъга на Околовръстен път, бул.Брюксел. Обработват се трасета на градския транспорт, но поради непрекъснатия валеж са заснежени. Започва почистване на спирките на градския транспорт и подходи към подлезите.
Градският транспорт се движи по своите маршрути. Затруднение има по планинските пътища Железница – Бистрица и за Желява, по които се движат автобусни линии 70, 98 и 118.

Поради усложнената зимна обстановка пътищата в Природен парк Витоша - Драгалевци-Алеко и Бояна – Златни мостове са затворени за движение.

Екипите на звеното за аварийно-спасителни дейности на Столична община са реагирали на 18 сигнала за паднали клони и дървета по пътните платна.

При необходимост през деня,за да се извършват обработки на пътните платна и механично снегопочистване, е възможно да бъдат затворени за движение отделни участъци от столичните улици и булеварди.

Йорданка Фандъкова: Цялата снегопочистваща техника е на терен

Средно 30 см е снежната покривка в София, снеговалежът продължава и обстановката в града е усложнена. Цялата налична снегопочистваща техника е на терен. Изпълняват се обработки срещу заледяване и избутване на снежна маса от пътните платна. Трасетата на градския транспорт се обработват, но поради непрекъснатия валеж са заснежени. Започна и почистването на спирките на градския транспорт и подходите към подлезите.

В движението на автобусни линии 70, 98 и 118 по планинските пътища Железница – Бистрица и за Желява, има затруднения.
Поради усложнената зимна обстановка пътищата в Природен парк Витоша - Драгалевци-Алеко и Бояна – Златни мостове са затворени.

Аварийно-спасителни дейности на Столична община реагирало на 18 сигнала за паднали клони и дървета по пътните платна.
Поради усложнена обстановка призоваваме, ако не се налага, да не излизате с автомобилите си.
При необходимост е възможно през деня да бъдат затворени за движение отделни участъци от столичните улици и булеварди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай