Храмове и водопади в жилищата на богатите

Храмове и водопади в жилищата на богатите | StandartNews.com

Милиардерите се глезят с киносалони и спортни игрища в частните си домове

Поне $135 млн. ви трябват, за да си купите един от най-скъпите имоти в света

Сайтът "The Richest" публикува класация на най-скъпите жилищни имоти в цял свят. Някои от тях са с красива архитектура, други - с хиляди екстри, които не можем да си представим, че могат да съществуват в един дом. Ето и кои са най-луксозните жилища, които несъмнено правят впечатление:

1. Аntilia, Мумбай, Индия - 1 млрд. долара

Понякога цената е твърде висока. "Антила", най-скъпата къща в света, определено не си заслужава парите. Създадена от чикагската архитектурна компания "Perkins & Will", в нея се намират будистки храм, здравен център, киносалон, три площадки за хеликоптер и гараж със 180 паркоместа. 27-етажната сграда, която представлява "Антила", е с обща площ от почти 38 хил. кв. м.

2. Villa Leopolda, Villefrance-Sur-Mer, Франция - 750 млн. долара

Обикновено старите сгради или биват превърнати в културни паметници, или биват разрушени, за да се освободи място за ново строителство. "Вила Леополд" обаче продължава да е частна собственост. Построена от белгийския крал Леополд през 1902 г., като подарък за една от любовниците му, общият размер на вилата с всичките й градини е над 50 акра. През 2008 г. руски бизнесмен пожелава да я купи. Точно тогава "Вила Леополд" получава и астрономичната си цена. Тя продължава да бъде свободна за закупуване и да е символ на европейската аристокрация и стил.

3. Penthouse at Tour de Odeon, Монако - 400 млн. долара

"Тур де Одеон" е втората най-висока сграда на средиземноморския бряг. Не е учудващо, че пентхаусът на върха на 107-метровата луксозна сграда е най-скъпият апартамент в света. Заради разположението на "Тур де Одеон" пентхаусът има 360-градусова гледка към морето. Другата голяма екстра в него е огромният (и изглежда безкрайно дълбок) басейн, в който можете да влезете или по нормалния начин, или по една от водните пързалки, водещи към него.

4. Fair Field - Хемптънс, Ню Йорк, САЩ - 250 млн. долара

Феър Фийлд (Fear Field) е 63 акрова земя до самия бряг на Атлантическия океан. Къщата има 29 спални, 39 бани, частна електроцентрала, три плувни басейна с олимпийски размери, синагога, два двора, оранжерия, кино със 164 места, баскетболно и тенис игрище и боулинг зала. Къщата е толкова огромна, че други живущи в Хемптънс подават оплакване срещу собственика, но естествено губят.

5. The Penthouse, Лондон, Великобритания - 200 млн. долара

Един квадратен метър в този апартамент ще ви струва 2850 долара. Но пък абсурдно високата цена си заслужава. Апартаментът има огромни бронирани прозорци от пода до тавана, паник стая, охранители, обучавани в британската армия, 24-часово обслужване от главния готвач на звездите Хестън Блументал, достъп до луксозни СПА салони и игрища за скуош.

6. Hearst Mansion, Бевърли Хилс, САЩ - 165 млн. долара

Високата цена е обяснима - замъкът има 3 басейна, голяма винарска изба, дискотека и собствен зоопарк. Преди е бил собственост на медийния магнат Уилям Рандолф Хърст.

7. Spelling Manor, Лос Анджелис, САЩ - 150 млн. долара

Това е било имението на известния продуцент Аарън Спелинг ("90210", "Wanted", "Charmed"). След смъртта на Спелинг, вдовицата му успява да го продаде, но се твърди, че на по-ниска цена от обявената - вероятно $85 млн. В него има 14 спални и 27 бани, както и специална стая за опаковане на подаръци.

8. Shepard Krech house, Ийст Хемптънс, САЩ - 140 млн. долара

Собствениците на къщата ще се ширят в 10 спални. Освен това в нея има 4 камини, зала за тренировки, галерия. Има и отделна къща за гости. Ако си купите този истински рай, никога няма да ви се иска да го напуснете и да заживеете другаде. А дори може и да нямате желание да излизате от къщата - едва ли ще ви доскучае с толкова различни занимания.

9. Palazzo di Amore, Бевърли Хилс, САЩ - 149 млн. долара

Имението е в средиземноморски стил, а името му е наистина красиво и внася романтично настроение - "Дворец на любовта". В него има 12 спални, 23 бани, театър, боулинг зала, тенис кортове, басейни, дори и водопади. Имотът е подходящ и за балове и партита - има зала за танци с въртящ се под. В гаража му пък могат да се поберат 27 коли.

10. Beverly House, Лос Анджелис, САЩ - 135 млн. долара

В къщата има цели 30 спални, а евентуалният нов собственик ще се чувства така сякаш живее в дворец. Площта на къщата е около 6500 квадратни метра, а сред екстрите в нея се открояват два киносалона, спортна зала, библиотека, нощен клуб, билярдна зала, спа и голяма винарска изба. Басейнът в двора също не е за подценяване. Може имението да ви е познато от филмите "Кръстникът" и "Бодигард".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай