Хасан и Хюсеин са помагачите на атентатора от Сарафово

Крият снимката на третия заподозрян

Хасан и Хюсеин са помагачите на атентатора от Сарафово | StandartNews.com

София. Имената и снимките на двама от помагачите на антентатора от Сарафово пусна МВР.

Единият е Мелиад Фара, с австралийско гражданство, роден на 5 ноември 1980 г. Той е известен и като Хюсеин Хюсеин. Другият е Хасан Ел Хадж Хасан, роден на 22 март 1988 г. с канадско гражданство. По народност и двамата са ливанци. Те са използвали фалшивите имена Brian Jeramiah JAMESON, Jacque Philippe MARTIN и Ralph William RICO. МВР апелира всички, които имат информация или разпознаят двамата, да съдействат на органите на разследването.

Според криминалисти е индетифициран и трети заподозрян. Снимката и самоличността му обаче се пазят в дълбока тайна. "Чертите на лицето му са прекалено характерни", обясниха източници от вътрешното министерство пред "Стандарт". Това означава, че той е лесно разпознаваем. Според разследването австралиецът Мелиад Фара е използвал шофьорска книжка на Браян Джеймсън, за да наеме автомобил "Рено Клио" в с. Равда край Бургас. Другият пък - Хасан Ел Хадж Хасан, се е опитал да наеме автомобил от фирмата "Афродита" в Поморие с името Ралф Рико. Точно за него разследващите предполагат, че е човекът, взривил загиналия атентатор пред автобуса в момента, в който той е бил с гръб към рейска и на практика се е отдалечавал от него.

Разследването на атентата край Бургас, при който загинаха петима израелски туристи и българският шофьор на автобуса, е продължено, заяви наблюдаващият прокурор по делото Дарин Христов за "Стандарт".

Кроят пъклени планове в луксозен хотел

Тримата помагачи на атентаторите спели в луксозни хотели във Варна, но в близост до мястото на атентата се свирали в тесни фамилни хотели и квартири, научи "Стандарт".

Тримата ятаци и атентаторът се срещнали в луксозния хотел "Перфект" в центъра на Варна.

Още миналото лято дни след фаталния взрив "Стандарт" първи съобщи версията, че атентаторът камикадзе е нощувал в него, която по-късно официално беше потвърдена. Полицията във Варна беше вдигната тогава на крак да издирва и жена, свързана с екзекутора на летището и негов съучастник. Във Варна може и най-дълго да са се мотали атентаторът и помагачите му след пристигането му от Румъния.

Те били там между 29 юни и 18 юли. Там беше засечен и сигнал от мобилен оператор.

Справка за наши гости не можем да ви дадем, служителките оттогава са сменени, отсякоха вчера от "Перфект" на въпрос имали ли са клиенти с имената, посочени от МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай