Градината на света ще е в България. Няма да повярвате къде

Христо Стоичков участва в първата копка

Градината на света ще е в България. Няма да повярвате къде | StandartNews.com

Бъдещата градина на света ще е в парк-остров "Свобода" в Пазарджик. Тя ще бъде изградена със съдействието на представители на кралските дворове в Европа и Близкия Изток, аристократи, посланици, консули и други дипломати в България, като всеки един от тях ще бъде поканен да осигури растителен вид, традиционен за неговата страна, който е способен да издържи на климатичните условия у нас.

Проектът на

Проектант на Градината на света е Landscape project , която публикува проекта в профила си във Фейсбук. Христо Стоичков участва в първата копка.

Идеята на общината е чрез този своеобразен ботанически и дипломатически център в България да бъде изпратено ясно послание за това колко важно е днес да бъдем обединени в името на по-добър свят и по-добро бъдеще за децата.

Проектът на

Инициативата ще има и образователен елемент, тъй като край всички дървета ще бъде поставена информация за дървесния вид, за условията на отглеждането му, историята на държавата, откъдето е, и накрая ще бъде направен алманах с всичко, което е посадено.

Ще бъдат поканени студенти, които да провеждат своите практически занятия и да участват в саденето на дърветата.

В бъдещата Градина на света са предвидени и кътове за хепънинги, за инициативи на художници и скулптори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай