Гоним гръцки заплати догодина

Гоним гръцки заплати догодина | StandartNews.com

София. Доходът на средния българин през 2013 година ще бъде 61% от този на средния грък. Това, прогнозира зам.-председателят на ГЕРБ Димитър Главчев на дискусията в парламента по проекта за държавен бюджет за 2013 година. Той се позова на "Евростат".

Само няколко минути по-късно тезата му потвърди и финансовият министър Симеон Дянков.

Не само, че ще настигнем и надминем Гърция, а ще настигнем и Португалия, ще настигнем и Испания, ще настигнем и всички тези държави, които не са успели да се реформират, каза вицепремиерът. Според него Гърция е в криза, защото социалистите са били начело в страната дълго време, включително и в голяма част от началото на кризата.

България е направила много не само в това правителство – и някои предишни правителства са правили реформи, каза още Дянков. Той видя успеха на сегашното правителство в това, че е успяло да запази реформите отпреди.

"Примерно ниските данъци и да създаде неща като нова инфраструктура, която никое предишно правителство не си е помисляло да направи. Вървим нагоре”, обясни Дянков.

След близо шест часа дебати депутатите приеха на първо четене Законопроекта за държавния бюджет за 2013 година със становище на Министерския съвет. Гласуваха 182 народни представители, от които 122 бяха "за", а 60 "против".
Бюджета подкрепиха ГЕРБ и независими депутати, а БСП, ДПС, Синята коалиция и "Атака" гласуваха "против".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай