Годината на Заека ни връща отнетото

Носи спокойствие и хармония- Дипломацията заменя силата

Годината на Заека ни връща отнетото | StandartNews.com
  • Посрещнете Новата година в червено, избягвайте големите купони
  • Носи спокойствие и хармония- Дипломацията заменя силата

Изпращаме годината на Тигъра - с тежката и силна енергия на звяра, за да посрещнем Черният воден заек, който според прогнозите на всички астролози ще ни донесе това, което ни отнеха през последните години - спокойствие и хармония. Такава година се случва веднъж на 60 години, а характерът на доброто пухкаво животно ще остави своя отпечатък върху хода на събитията, които ще ни се случат през цялата година.

ВИЖ ОЩЕ: Идва годината на Заека. 2 цвята са забранени за новогодишната нощ

Новата година но китайския календар настъпва на второто новолуние след зимното слънцестоене, затова от 22 януари Black WaterRabbit ще властта над света до 9 февруари 2024 г

В древен Китай зодиакалните животни са били надарени с определена характеристика, разделени на шест двойки, така че качествата на едно животно да са противоположни на характеристиките на друго животно. Целта е да има хармония - Ин и Ян. Годината на Заека съответства на Ин - женският, приемащ, грижовен, пасивен принцип. Оттук идват и очакванията за годината.

Според китайски мъдреци2023 обещава спокойствие и стабилност, но с възможност за вземане на сериозни решения. Но най-важното е, че заекът обича уюта, ето защо ще се обръща внимание и време на семейството, ще се решават жилищните проблеми. Китайците твърдят, че още преди началото на новата година трябва семейството да си разпредели дълговете, така че да се плащат всички сметки без конфликти.

Водата символизира мека, но уверена сила. Заекът се смята за добър дипломат, така че големите конфликти през годината могат да бъдат избегнати само с кафяви ръкавици. Победата във всякакви спорни ситуации ще се окаже убеждаване и преговори. Всякакви опити за резки движения и юмруци няма да носят успех.

Като неконфликтно животно Заекът предполага създаване на нови запознанства, които могат да се развият в приятелства през цялата година..

Котка или заек

Когато казват, че годината ще мине под егидата на котка и заек според източния календар, не грешат. Факт е, че в китайския хороскоп отсъства котката, но във Виетнам я има. И тъй като цветът на годината е черен, а черната котка я свързваме с лоша поличба, то западният свят приема символа на 2023 недвусмислено за заек.

Според източния хороскоп Заекът е символ на скорост, ловкост и плодородие. Това животно се счита за олицетворение на Ин принципа, но освен това принадлежи към елемента Дърво. Това е миролюбив знак, внимателно избягващ всякакви конфликти и трудности, а влиянието на други елементи от 2023 г. го прави по-добродушен и деликатен. Черният воден заек е мек, но в същото време разбира отлично какви цели преследва. Това означава, че пътешествия, страстна любов, семейно щастие и много други интересни неща няма да липсват.

Хармоничното обединение на Вода и Дърво обещава стабилност и просперитет през цялото царуване на Черния Воден Заек. Можем спокойно да разчитаме на факта, че 2023 ще бъде щастлива и дори да има някакви проблеми, ще бъде възможно да се сведат до минимум неприятните последици.

Известният китайски експерт Реймънд Луо обаче не е толкова оптимистично настроен. Според него в бъдещия дванадесетмесечен период няма елемент на огън, което означава, че икономиката ще продължи да запада - няма сила, която би могла да подкрепи икономическите процеси и да им даде нов тласък. Съответно човечеството, което вече е затънало в бездната на кризата, ще потъне още по-дълбоко до финансовото дъно. Икономическите трудности ще приключат до 2024 г. Но пък ще има и много хубави нови - ситуацията на международната арена ще се стабилизира, а догодина ще се родят много талантливи деца, почти гении.

Децата, родени през 2023 г., ще учат добре в училище и ще радват родителите си с постижения в различни области. На планетата обаче ще има и сериозни природни бедствия. Земетресения, наводнения и други метеорологични превратности ще донесат много скръб на хората.

Как да празнуваме

Тъй като символа на годината е домашно животно, празненствата трябва да са у дома, с близки роднини и приятели. Облеклото не трябва да бъде претенциозно, по-добре е да изберете нещо просто и удобно, което да съответства на мястото. За облеклото вкъщи - откажете се от екстравагантни модели с претенциозен декор. Меките пухкави материи и лаконичният силует са претенция за успех, така че през новата година определено ще имате късмет.

Известната астроложка Ана Шмид даде съвет какво да е облеклото, ако сме навън в Новогодишната нощ, за да спечелим благоволението на символа на 2023 г. - Черният заек.

Според нея следващата година ще се проведе под егидата на Марс, така че червеното ще бъде основният цвят в облеклото за всички зодиакални знаци.Астрологът съветва жените да носят червена рокля с пайети в навечерието на Нова година - това ще помогне за привличането на ярки положителни емоции.

Мъжете трябва да включват златен елемент в облеклото или аксесоарите, за да привлекат финансово благополучие.

За празника са подходящи още розовото и лилавото.

Черното трябва да се избягва

Както и синьото, тъй като Заекът се страхува от тъмното.

Ана Шмид съветва огнените знаци на зодиака (Овен, Лъв, Стрелец) да добавят аксесоари от метал и кожа.Водната група (Рак, Скорпион, Риби) да избягват сложни стилове.Земните знаци (Телец, Дева, Козирог) трябва да избират неутрален грим.Въздушните знаци (Близнаци, Везни, Водолей) е хубаво да смесят няколко стила

По време на празничната вечеря е забранено да се сервира заек, а в менюто трябва да има много зелени и зеленчукови салати. Като месо е препоръчително пилешко, свинско или говеждо месо. Дайте приоритет на ястията от продуктите на водния елемент: бобови растения, патладжани, смокини, сливи, касис, къпини.

За да направите 2023 забавна и изобилна, съсредоточете се върху морските дарове.

Сервирането трябва да бъде доминирано от златни акценти - ястия с позлатен ръб, свещи, бижута.

Не се отказвайте от десерта. И не забравяйте да танцувате.

Подаръците за празника са традиционните. Сувенири, бижута и фигурки с покровителя на годината са най-актуалните. Украшения за дома също са препоръчителни. В никакъв случай не подарявайте живо зайче - не носи късмет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай