Годеж като подарък за ЧРД на Сорос

Пръстенът за новата любов на милиардера е от платина и с диамант на "Граф"

Годеж като подарък за ЧРД на Сорос | StandartNews.com

Ню Йорк. Никога не е късно човек да се наслаждава на живота. За тази максима отново ни напомни не кой да е, а легендарният Джордж Сорос. Мултимилиардерът, който е един от най-богатите хора в света, имаше два щастливи повода за празнуване миналата събота. Освен 82-рия си рожден ден на 12 август, легендарният американски финансист поля с шампанско и годежа си с два пъти по-младата от него Тамико Болтън.

Супербогаташът от еврейско-унгарски произход става известен през 1992 г., като успешно спекулира срещу лирата стерлинг. Английската банка тогава бе принудена да изтегли валутата си от Европейската монетарна система. Сорос спечели от тази рискова операция 1,1 милиард долара. От там идва и прякорът му "човекът, който взриви английската банка". Същевременно той дава милиони за либерални и хуманитарни каузи. В Източна Европа и България е известен с фондацията си "Отворено общество", "Десетилетието на ромското включване", както и с помощите си за Нов български университет.

Привлекателната брюнетка, която сега "окупира" сърцето на достигналия достолепна възраст магнат, е завършила университета в Маями и работи като консултант в секторите на здравеопазването и образованието.

Дата за сватбата не бе обявена, но това не омаловажи новината, изтекла от имението на Сорос в Саутхемптън в щата Ню Йорк. В това имение милиардерът отсяда през лятото, за да се спаси от горещината на Манхатън. Гости на тържеството бяха малка група приятели и роднини на двойката. Сред поканените на партито бяха и двама близки на магната журналисти - Джейн Куин и Байрън Вийн. Именно на тях се падна професионалният шанс първи да разпространят светската новина в американските и международните медии.

"Джордж планираше да изненада гостите и роднините на рождения си ден, който празнува снощи. Той каза, че са сгодени и ще се оженят следващото лято в Саутхемптън", цитира вестникът свой източник измежду приятелите на Сорос.

Всъщност новината може би е била очаквана от приближените на Сорос, на които е била известна интимната връзка на милиардера с Томико Болтън. Тяхното сближаване започнало преди четири години и без никакви търкания и трусове достигнало до кулминацията на планирания брак.

Двамата се запознали на обяд в Ню Йорк през 2008 г. "Тяхната връзка се разви с времето", разкриват запознати. Макар да се криеха от светлините на прожекторите, двамата в края на краищата се появиха заедно през май на прожекция на филма "Недосегаемите".

Годежният пръстен, който Джордж дал на Болтън, е инкрустиран с диамант на "Граф". Обковът му е платинен, а халката е изработена от злато.

Това ще бъде трети брак за Сорос и втори за Болтън, която била омъжена за кратко през 90-те години. Сорос е баща на пет деца, които има от предишните си бракове.

За Тамико Болтън се знае, че е от майка японка, медицинска сестра по професия, и баща американски военен. Тя е израснала в Калифорния. Завършила е университета в Маями, след което навлиза в бизнеса. В началото се занимава с продажбата на хранителни добавки по интернет. Сега е собственик на компания, която предлага онлайн занимания по йога.

Досега магнатът Джордж Сорос, който притежава 22 милиарда долара, е бил женен два пъти.

С първата си съпруга Анализа Витчак сключват брак през 1960 г. и живеят заедно 23 години и се развеждат "по живо по здраво", като Анализа получава солидно обезщетение. От този брак Сорос има три деца. Мисис Витчак и досега е активна в социалната област и е известна в Манхатън с помощта се за благотворителни каузи.
През 1983 г. Сорос се жени за Сюзан Вебер, която е по-млада от него с 25 години. С нея имат две деца. С втората си съпруга Сорос се развежда през 2005 г. От този момент до 2008 г., когато се залюбва в Тамико, той има интимна приятелка. Това е бразилската актриса Адриана Ферейра, известна от сериали "сапунки". През 2011 г. Адриана заведе дело за обезщетение срещу Сорос, защото обещал да й купи апартамент, но не спазил обещанието си. Адриана твърди, че Сорос й обещал да я дари с апартамент в Манхатън, който струва 1,9 милиона долара. Впоследствие обаче той дал луксозното жилище на новата си любима Тамико. Разгневената изоставена любовница започна да хвърля огън и жупел по Сорос и новата му любима. "Тамико е пътуваща със Сорос медицинска сестра...", злобееше Адриана.

Веднага след новината за годежа на Сорос медиите в Ню Йорк започнаха да се мъчат да разберат дали Сорос и Болтън са подписали предбрачен договор. По този повод адвокатът на милиардера Уилям Забъл заяви: "Добре известно е, че г-н Сорос ще подари по-голямата част от имуществото си на благотворителни организации, но той смята да прояви щедрост и към съпругата си".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай