Гледаме драмите на Бритни Спиърс в два филма

Нетфликс и Хулу подготвят ленти за живота на звездата

Гледаме драмите на Бритни Спиърс в два филма | StandartNews.com

Животът и драмите на Бритни Спиърс се оказаха толкова заинтригуващи, че ще бъдат екранизирани два пъти. След като от Нетфликс обявиха, че подготвят продукцуия, посветена на култовата певица, от Хулу съобщиха, че те също са замислили своя продукция за звездата, предаде "Блумбърг". Режисьор на новия проект е Ерин Лий Кар, която се е специализирала в създаването на криминални документални филми по действителен случай. 

Освен това, филм за Бритни вече излезе, също по Хулу. Продуцкията на "Ню Йорк Таймс" - "Framing Britney Spears", която излезе този месец, бързо се превърна в един от най-обсъжданите документални филми за годината. Филмът описва презрителния подход на медиите към Спиърс през цялата ѝ кариера, както и битката на певицата с консерваторството, което поставя голяма част от нейния живот под контрола на баща ѝ. Документалният филм подтикна и бившето гадже на Спиърс - певецът Джъстин Тимбърлейк, да се извини за отношението си към жените.

Проектът на Ерин Лий Кар все още не е завършен и не е обявена премиерана дата за пускането му, но вече е бил в процес, преди "Framing Britney Spears" да дебютира в Хулу. 

Междувременно миналата седмица бе съобщено, че адвокатите на Бритни Спиърс и баща ѝ отново спорят в съда за това как да поделят контрола върху състоянието ѝ с финансовата компания, определена като партньор в попечителството над певицата. Поддръжници на певицата продължават да настояват за прекратяване на попечителството. Последователи на кампанията #Свобода заБритни са уверени, че певицата е държана като затворник и изпраща криптирани сигнали в социалните медии с молба да бъде освободена.

Това ще бъде поне вторият случай през последните години, когато Нетфликс и Хулу правят конкурентни документални филми по сходна тема. И двете платформи пуснаха филми за фестивала Fyre, който беше промотиран като луксозен музикален фестивал на Бахамите, но в крайна сметка се оказа пълна катастрофа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай