Гладнишка надува тромпет

Гладнишка надува тромпет | StandartNews.com

Пеещата актриса Милица Гладнишка беше от активните протестиращи вчера през деня пред парламента. Някои надуваха свирки, а звездата от "Като две капки вода" грабна истински тромпет.

"Бързо ще си припомня как се свири", обясняваше тя на приятел и подемаше поредната мелодия в унисон с виковете "Оставка".

Малко по-късно тя отиде пред служебния ход, където се засече с Вальо Танев. Милица се включи в първия флашмоб, на който протестиращите изпиха сутрешното си кафе пред Народното събрание, но това не е първият й протест. Тя редуваше скандиранията по улицата с участията си на джаз феста в Стара Загора.

Вальо Танев: Да отвоюваме държавата си

Вальо Танев е на протести почти всеки ден. Той споделя революционния дух на множеството недоволни хора. "Ще цитирам един плакат: "Народ и мафия - два свята. Единият е излишен". Тук съм, защото трябва да си отвоюваме държавата от мафията. И не става въпрос за партии, а за олигарси. Ако сега не спрем всичко това, те ще стават все по-мощни и по-организирани - и никога повече няма да можем да си върнем държавата. Трябва да има оставка. Преди парламентът да се оттегли в полагащата му се почивка завинаги, трябва да промени избирателния кодекс. Единственото, което можем да загубим, е оковите си."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай