Ген. Атанасов: Няма пряка заплаха от тероризъм от България

Ген. Атанасов: Няма пряка заплаха от тероризъм от България | StandartNews.com

София. "От информацията, с която разполагам, съм убеден, че за България пряка заплаха за тероризъм от вътрешни сили няма. Ако има някакви рискове, те са свързани с преминаващите през страната ни бежанци", заяви по Нова ТВ председателят на вътрешната комисия в Народното събрание Атанас Атанасов.

Вътрешният министър Веселин Вучков ще докладва пред депутати дали има терористични заплахи срещу страната ни. Той ще бъде изслушан от парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност, съобщи Атанасов.

Поводът е, че вчера на българо-турската граница бе задържан 28-годишен французин, заподозрян за връзки с атентаторите от Париж - братята Куаши. В прокуратурата е постъпила европейска заповед за арест от съд в Париж. Обвинението срещу задържания е за участие в организирана престъпна група за подготовка на терористични актове.

Ген. Атанасов коментира и изненадващата поява на Петко Сертов. Според него е несериозно 40 дни институциите у нас да се занимават със семейна драма като неговата.

"От самото начало отказвам да коментирам темата, защото съм на мнение, че държавата не трябва да се занимава с него. При условие, че няма никакви данни да е извършено престъпление по отношение на него и от него, защо се занимаваме с него", попита Атанасов.

"Вчера вътрешният министър представи идеите за административна реформа в МВР. Бяха съобщени много обезпокоителни данни. Нанесени са много тежки вреди на вътрешното ведомство от кабинета „Орешарски". Тези теми обаче останаха встрани, а се занимаваме с Петко Сертов", коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай