Футболисти и треньори уважиха премиерата на филма за Стан

Футболисти и треньори уважиха премиерата на филма за Стан | StandartNews.com

София. Дузина футболни треньори, бивши и настоящи футболисти уважиха във вторник вечер в НДК премиерата на филна „Стан – да победиш с любов".

Автор на лентата е журналистът от ТВ7 Ива Стоянова, оператор е Николай Глушков. Тя е посветена на борбата на именития ни футболист Стилиян Петров с левкемията. Филмът за капитана на Селтик, Астън Вила и националния отбор на България е реализиран с много любов и включва емоционални откровения на Стилиян Петров и за първи път на цялото му семейство - съпругата Паулина, децата – Стилиян-младши и Кристиян, брата Иван и родителите Светлинка и Альоша, коментираха зрители на премиерата. В него от името на приятелите говорят съотборникът и съименник по фамилия на Стилиян – Мартин Петров, и най-добрият приятел на Стан от Бирмингам – Чарли.

Да видят лентата документирала битката на Стан и семейството му с коварната болест дойдоха най-близките приятели на футболиста, за които той говори във филма с неподправената обич, която се среща само в здравата мъжка дружба. Сред гостите на премиерата бяха Димитър Иванков, Мариан Христов, Стойчо Младенов, Анатоли Нанков, Радостин Кишишев, Мариан Христов и Константин Мирчев. Та уважиха събитието заедно със своите съпруги.

„Всички, които участвахме в направата на този филм, вложихме цялата си любов и емоция в него, защото човекът и семейството, за които разказваме са пример за подражание. Ще бъда щастлива историята да достигне до възможно най-много хора, защото начинът, по който Стилиян и близките му вдъхновяват, е невероятен. За мен е чест, че имах доверието на Стилиян да направим нещо толкова истинско и ценно, което вярвам, че за дълго ще остане в мислите на хората и ще ги направи по-добри!", сподели за Стандарт нюз развълнувана Ива Стоянова след премиерата. Журналистката и операторът Ники Глушков заснеха интервютата със Стилиян и семейството им в Глазгоу, където присъстваха на бенефиса на българина на 8 септември.

„Филмът е направен на един дъх с много любов и от страна на монтажиста Роси Гюрова, на автора на музикалното оформление - Досю Амуджев, и режисьорите Стефка Райкова и Васил Лесов, допълни още Стоянова. На 10 октомври от 20,30 ч ТВ7 ще излъчи „Стан – да победиш с любов".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай