Футболист спаси дете на плажа във Видин

Футболист спаси дете на плажа във Видин | StandartNews.com

24-годишният Ангел Цолов, футболист от спортния клуб „Бдин", спаси дете в Дунав, съобщиха от областната дирекция на МВР във Видин. Силен вятър отнесъл 8-годишно момиче с надуваем дюшек навътре в реката, но футболистът успял да доплува да него и да го върне обратно на брега. За смелата постъпка и куража спасителят бе награден от началника на районното управление на МВР в града Петър Петров.

Инцидентът станал на 15 юли към 13,50 часа. 8-годишното дете било на плажа при крепостта „Баба Вида" и заедно с дядо си влязло във водата. Порив на силен вятър отнесъл дюшека с детето навътре в реката, а дядото не могъл да го настигне. Последвал зов за помощ. Докато плажуващи въртели на телефон 112, намиращият се на плажа Ангел Цолов се хвърлил във водата и успял да доплува до детето с дюшека. Момичето запазило самообладание и въпреки опасната ситуация успяло да се задържи върху дюшека.

Благодарим ти за бързата реакция, каза старши инспектор Петър Петров на спасителя-футболист. Нека постъпката ти бъде пример за малки и големи, пожела му той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай