Фигурен пилотаж и сложни маневри впечатляват софиянци

Фигурен пилотаж и сложни маневри впечатляват софиянци | StandartNews.com

Задръствания блокират подстъпите към летище „София"

София. Фигурен пилотаж в двойка, десант по способа "бързо въже", аварийно-спасителна акция, с групов поздрав от три вида хеликоптери. Това бяха само част от майсторските изпълнения на пилотите в авиошоуто на Военно-въздушните сили под надслов "Това сме ние", които впечатлиха всички на летище "Варждебна".

Авиошоуто е посветено на 102-годишнината от създаването на военната авиация. На 16 октомври - Празник на авиацията и Военновъздушните сили, през 1912 година, по време на Балканската война, двама български летци осъществяват първия боен полет в Европа, който ще се запише в авиационната история като първото европейско бойно използване на самолета.

Шоуто бе открито от парашутисти, които изпълниха скокове от транспортен самолет Спартан. След тях ще прелетят вертолети Бел 206, Кугар и Ми-17. Именно с вертолети Ми-17 се гасят пожари, съобщи БГНЕС.

В "Това сме ние" зрителите ще наблюдават и групов пилотаж на самолети, изтребителната ни авиацията, които ще покажат сложни маневри и въздушен бой с изтребители МиГ–29, МиГ-21 и Су-25.

Очаква се формация три бойни самолета да закрие шоуто.

 Междувременно сериозни задръствания са блокирали подстъпите към летище „София".

Потребители на социалните мрежи съобщават за огромни задръствания около летището и булевардите, които достигат до него, както и по съседните по-малки улици.

Свидетели съобщават, че по бул. „Владимир Вазов" автомобилите са се наредили в три колони, които стигат до стадион „Георги Аспарухов". Подобно е и задръстването по бул. „Ботевградско шосе", пише бТВ.

Пропускането на зрителите на авиационното шоу се осъществява от страната на летищния район, граничещ с булевард „Ботевградско шосе", съобщи Министерството на отбраната. Именно затова двете артерии са най-натоварени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай