Фандъкова: Стабилността на държавата няма алтернатива

Фандъкова: Стабилността на държавата няма алтернатива | StandartNews.com

Макар и недостатъчно, успявам да следя това, което се случва на национално ниво. По-скоро смятам, че няма алтернатива стабилността на държавата. Затова очаквам да бъде запазена съществуващата коалиция и тя да продължи да роботи. Това заяви кметът на Столична община в предаването „Годината" по "Дарик".

„Не съм експерт по съдебна реформа и времето не ми е достатъчно, за да следя в детайли, но като управленец и човек с опит бих казала, че всяка промяна изисква време и цялостно мислене, но изпълнение на етапи. Няма как всичко да се случи наведнъж, колкото и да ни се иска това. Според мен, всички признават, както и министърът в оставка Христо Иванов, че част от идеите са приети и аз пожелавам на следващия да продължи реформите", коментира Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

Във връзка с развитието на столицата ни, тя посочи: „Пътят, по който вървим за развитието на града, е верният път, но са нужни много усилия и работа, за да се постигат резултати", каза още тя и изтъкна, че за нея думата на 2016 г. е устойчивост. „Трябва да поясня, че имам предвид устойчива политика или казано по друг начин – екология. За мен екологията и зелените политика са посоката, в която трябва да вървим като град и мислене. Неотдавна присъствах на конференцията за климата в Париж. В рамките на срещата на локалните лидери, на кметовете на над 1000 големи града в целия свят, които заедно се обединихме за по-малко потребления на енергия и намаляване на вредните емисии във въздуха. Това означава повече здраве за хората и бъдеще за децата ни, а това са политики, които ние залагаме за поредна година във всички сфери – транспорт, околна среда, образовани и сграден фонд", посочи още тя.

По-рано днес стана ясно, че Йорданка Фандъкова и Ирина Бокова за политиците на 2015, според класацията на "Дарик".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай