Фандъкова: Нека запазим мирния характер на протестите

Тя смята, че е антидържавно лидер на партия да призовава към държавни протести

Фандъкова: Нека запазим мирния характер на протестите | StandartNews.com

София.„Всички институции постъпваме отговорно към хората и държавата. Най-важната ни задача е да запазим мирния характер на протестите. Отговорно отношение трябва да проявят и политиците". Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова след срещата си с министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, на която обсъждаха ситуацията в София и организацията, която се прави между Столична община и МВР.

Фандъкова обясни, че за нея е недопустимо лидер на политическа партия да призовава за граждански арести, да е агресивен към граждани и журналисти и да нахлува в институции. „Това е антидържавно поведение, което не трябва да се толерира.", заяви градоначалникът. Заявка за саморазправа и граждански арести направи преди ден лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Столичният кмет призова протестиращите граждани да не се поддават на провокации и на опитите да бъдат въвлечени в сценарии, които дискредитират каузата им. Тя е благодарила на министър Йовчев за работата на полицията, която гарантира сигурността на гражданите на София.

Йорданка Фандъкова помоли протестиращите да освобождават кръстовището на Орлов мост, за да могат хората да се приберат по домовете си, съобщиха от Столична община.

„Сигурна съм, че гражданите могат да дадат урок на някои политици за културно отношение към града", каза Фандъкова. „Депутатският имунитет не е оправдание за самоуправство в София, агресивно поведение и нарушаване на правилата. България е демократична държава и хората имат права, гарантирани от Конституцията, на които никой политик не може да посяга", категорична бе тя.

Кметът на София помоли гражданите да освободят "Орлов мост" в 22 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай