Фалстарт за новата енергийна шефка

Иванова се извини на премиера, че продавала незаконно цигари

Фалстарт за новата енергийна шефка | StandartNews.com

София. Цигари "подпалиха" новата шефка на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДЕКВР) Юлиана Иванова. Само ден след като бе назначена на поста тя вече заговори за оставка. Причината е, че е била замесена в незаконна продажба на цигари по интернет.

Моя грешка е и съм готова да си понеса санкциите. Включително и оставка съм готова да подам, каза днес Иванова. Тя призна, че е била собственик на онлайн магазин, който е продавал цигари. По закон това е забранено. Иванова обясни, че преди две години след като е престанала да се занимава с енергетика е решила да разработи сайт за продажба на хранителни стоки във виртуалното пространство. Явно обаче не сме спазили всички закони, отбеляза председателят на ДЕКВР.

Тя посочи, че не е знаела за нарушението, докато не е видяла публикациите, че продажбата на цигари в нета е незаконна. От снощи тази услуга е спряна.

Аз се извинявам на премиера Борисов за това, което се случи, подчерта Юлиана Иванова, цитирана от "Фокус". Тя обясни, че вече не е управител на фирмата, като нейното място е заел синът й.

Това е грешка на моите юристи, които са се занимавали с това. Грешка имам и аз обаче и ще си поема санкциите, заяви Юлиана Иванова.

По-късно икономическият министър Делян Добрев обяви, че фирмата на Иванова ще бъде глобена за незаконната търговия с цикари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай