EVN спонсорира конкурс за млади музиканти

EVN спонсорира конкурс за млади музиканти | StandartNews.com

Хасково. ЕVN-България излиза пред пред обществеността в ново амплоа. Вместо доставчик на ел.енергия и омразен събирач на сметки за ток, този път австрийската компания се проявява в Хасково като спонсор за наслада за душата.

На пресконференция в местната община организаторите съобщиха, че ЕVN е „осиновила" втория ден от традиционния международен конкурса за млади цигулари „Недялка Симеонова".

Оказа се, че топлата връзка за мераците на компанията, е шефът на УС на ЕVN-България Йорг Золфелнер, който навремето бил многообещаващ цигулар. Той дори бил приет в консерваторията във Виена, но в крайна сметка се посветил на икономиката.
Фестивалът в града на Богородица продължава до 27 октомври с участието на 32 изпълнители от 10 държави.

Сред журиращите 38-мото издание на музикалните дни пък ще има и истински рицар. Конкурсната програма ще бъде водена от професор Ангел Станков, който е носител на ордена на британската империя. Той ще определи лауреатите измежду участници, сред които и от Тайван.

Оттам е най-възрастният цигулар- 25-годишната Чен и Ченг.

Най-младият изпълнител пък е 8-годишната Владена Минева от София. Лауреатът на конкурса ще получи почетен знак и 1200 лв. награда. Общият награден фонд е 5 500 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай