ЕВН отсече: Трансформаторът не се е взривил

Австрийски спецове пристигнаха в Бургас след инцидента

ЕВН отсече: Трансформаторът не се е взривил  | StandartNews.com

Пловдив. Трансформаторът в Бургас не се е взривил, обявиха категорично от ЕВН България. Оттам уточниха, че специалисти от фирмата са потвърдили първоначалното впечатление. А то е, че съоръжението, което е част от трафопоста в сградата на ул. „Хан Крум” в Бургас, не се е взривило по време на инцидента в сряда. Проверката е била извършена от експерти на фирмата, сред които е имало и австрийци, които са пристигнали специално заради случилото се. Трансформаторът е запазил механичната си цялост, категорични са те. След този оглед специалистите на дружеството ще могат да започнат анализирането и систематизирането на информацията, като дружеството ще очаква и резултатите от официалното разследване.

Междувременно ЕВН България извърши инспекции във всичките 39 жилищни сгради в Бургас, в които има изградени трафопостове и връчи на живущите в тях протоколи, указващи техническото им състояние. Подобна проверка се организира и за всичките 385 трафопоста, които дружеството притежава в жилищни сгради на своята територия. Това са допълнителни инспекции, в допълнение на текущия контрол, който компанията извършва на своите съоръжения минимум два пъти годишно.

Представителите на дружеството работят в тясно взаимодействие с представителите на местната власт, пожарната и МВР за координиране на действията по преодоляване на щетите и подпомагане на пострадалите. Всяка информация, която стане известна във връзка с инцидента, ще бъде своевременно оповестявана, обещаха от компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай