Ето коя е най-безопасната страна за пътуване

Дори соло пътуващите могат необезпокоявани да кръстосват чаровните й селца

Ето коя е най-безопасната страна за пътуване | StandartNews.com

Когато избираме къде да пътуваме, всеки има различни критерии и притегателни фактори. Едни избират дестинацията според промоцията на самолетните билети, други с конкретно културно събитие наум, трети пътуват, за да изпитат гастрономическото разнообразие на света.

Независимо към кой тип пътуващи спадаме обаче, има един фактор, който е важен за всички и това е сигурността. Защото независимо дали обикаляме бюджетно Европа, пробваме кулинарни чудеса в Азия или изкачваме планини в Южна Америка, никой не иска да го прави, ако не е в безопасност.

А по този критерий една от най-добрите страни за пътешествие се оказва в Европа и това е Лихтенщайн. Разположена едва на 160 кв. километра, тя се е сгушила между Швейцария и Австрия, която впрочем също е сред най-сигурните в Европа.

Високият стандарт на живот, западните ценности и малкото население са причините, поради които Лихтенщайн може да се похвали като една от страните с близка до нулева престъпност. Което означава, че дори соло пътуващите могат необезпокоявани да кръстосват чаровните й селца и планински пътеки.

Всички таксита на територията на княжеството са снабдени с джипиес локатор и са собственост на солидни компании. Джебчийството, уличните грабежи и измамите почти липсват, което също допринася за индекса 89/100 по сигурност.

Най-голямата опасност в Лихтенщайн се оказват лавините - макар и малка, страната е високопланинска, и винаги трябва да имаме предвид сезона и метеорологичната прогноза, когато тръгвам към планината, съветват Travel Off Path, пише lifestyle.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай