Ето кога е най-правилно да слагаме телефона си на зарядно

Кои са двата начина

Ето кога е най-правилно да слагаме телефона си на зарядно | StandartNews.com

Невъзможността да използваме мобилния телефон като мобилен без помощта на батерията му, прави грижата за нея и правилната ѝ експлоатация от ключово значение за удължаване на живота ѝ. При някои съвременни модели не е възможно да извадим или да подменим сами батерията, което усложнява ситуацията, при която е нужна подмяна на неработеща батерия, тъй като не може да я извършите сами само с няколко щраквания.

Кога е правилно да зареждаме телефона? Слагате устройството на зарядното няколко пъти на ден, когато имате време и възможност да го направите, като междувременно многократно го дърпате от контакта, за да го използвате? Вие постъпвате погрешно и това може да коства живота на батерията ви. Във връзка с правилното време за зареждане на телефона трябва да имате предвид следното:

1.       Не е добре за живота на батерията ви да оставяте телефона включен да се зарежда до достигането на 100% заряд. Включването на зареждане и преди да падне зарядът на 30% също е лоша идея. Телефонът никога не трябва да е без батерия или със 100% такава, стремете се да го поддържате между 20 и 90%.

Много потребители се сещат, че телефонът им се нуждае от зареждане едва когато батерията напълно се изчерпа, или оставят телефона си да се зарежда през нощта, което означава, че ще остане включен и след като достигне 90-100% заряд. Тези действия са погрешни и застрашават живота на батерията ви, поради което отговорът на въпроса „Кога е правилно да зареждаме телефона?“ е когато можем да наблюдаваме системно и да проследяваме процеса на зареждане, за да изключим от контакта, когато батерията достигне 90% заряд.

Така времето за сън не е сред подходящите моменти за зареждане на телефона, тъй като оставянето на батерията „да падне“, тоест да стане 0%, последвано от зареждането до 100% убива батерията ви буквално. Естествено, че е възможно да се случи инцидентно батерията на телефона ви да се окаже напълно изтощена, но нека не е правило и да не е основния начин, по който се отнасяте към телефона си.

2.       Не е добре за живота на батерията многократно да изключвате телефона си по време на зареждане. Тоест правилното време за зареждане не е онзи отрязък от времето ви, когато ще се налага да водите много разговори, да се преместите в друго помещение заедно с телефона си или да излезнете за малко с телефон в ръка. Изберете няколко часа, през които телефонът ви няма да ви е нужен или поне когато ще може да го използвате, както е включен в зарядното – това е точното време, отговор на въпроса „Кога е правилно да зареждаме телефона?“

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай