Събота,

Елизабет II забрани на Уилям и Кейт да летят с вертолети. Защо?

От: Агенция Стандарт -
264
Елизабет II забрани на Уилям и Кейт да летят с вертолети. Защо?
A
A
A

Британската кралица Елизабет II отправи апел към принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън да спрат да летят с вертолети, пише Daily Mirror. Тя помоли внука си, съпругата му и правнуците да се откажат от този вид въздушен транспорт от съображения за безопасност. Кралицата се страхува, че семейството може да загине при катастрофа.

Според експерти преди това неписано правило е забранявало на високопоставени членове на кралското семейство да летят с вертолет. Протоколът беше облекчен, тъй като семейството на принц Уилям се увеличи. Принц Уилям, Кейт Мидълтън и техните деца, принцовете Джордж, Луи, принцеса Шарлот, започнаха да летят между Лондон и Норфолк.

Според изданието само за един месец на 2021 г. е имало два инцидента с вертолети на кралското семейство. Първо беше установена неизправност на кралския Sikorsky S-76, по-късно един от планираните маршрути беше отменен поради лошо време. По-рано принц Уилям се опита да спаси с вертолет давещ се тийнейджър. Инцидентът е станал на езеро близо до Лондон, в парк Лий Вали, през май 2017 г. Тийнейджърът потънал под вода, когато се опитал да доплува до острова в средата на езерото.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com