Елитът на нацията чете 23 години "Стандарт"

Елитът на нацията чете 23 години "Стандарт" | StandartNews.com

Може би най-трогателните пожелания за 23 години "Стандарт" дойде от хората, наричани често съвестта на нацията. Интелектуалният елит, стожерите на морала, културата и образоваността.

Гнездо на гълъби

Академик Антон Дончев, писател

Винаги съм мислил за „Стандарт" като за гнездо на гълъби. „Стандарт" получава вестите си с гълъбова поща, гълъбите се връщат в свой дом, защото там ги чакат с грижа и внимание. Винаги съм виждал във вестите на „Стандарт" емоционална обагреност, усилие за по-задълбочено, по-загрижено търсене на истината. Може би, защото познавам лично и ценя мнозина от авторите на вестника. Пожелавам им да запазят взаимната ни любов - между вестника и нас, неговите читатели.

Точен, верен, справедлив

Любомир Левчев, поет

Ако се разровиш в истината на думите, ще откриеш задължението да бъдеш точен, верен, справедлив. Такъв е и нашият „Стандарт", който сякаш ти пошепва: „Не спирай, приятелю!". Честит празник, вестник „Стандарт!
Честито на твоите творци създатели!
Честито и на твоите читатели!

Любимата ми магия

Астор, маг

Често ме питат имам ли любима магия? Имам, разбира се. Както имам и любим вестник: „Стандарт". И ако, макар и рядко, има дни в които си почивам от фокусите, то вестникът ви е в ръцете ми всяка сутрин. Обичам го, не затова че от време навреме и моят скромен образ се появява по страниците му. От „Стандарт" аз научавам най-важното от това, което става около мен и по света. Чета го защото е обективен, защото е интелигентен, защото езикът му е достоен за името му „Стандарт".
Именно в „Стандарт" преди години пуснахме поредица книжки, които разказваха за историята на българското магическо изкуство. Това беше комплимент за нас. Читателите научиха за колоси на илюзията - Мистер Сенко, Факира Мити, бащата на Емил Димитров, Лепас... И за световни величия като Худини... Честитя 23-тия рожден ден на любимия си вестник и пожелавам още дълги години да бъдем заедно.

Вървим заедно и завинаги

Христо Димитров, собственик на НФА „Българе"
Цвети Шопова, артистичен директор
НФА „Българе"

Понякога казват: Той не е приятел за дълъг път. За нас „Стандарт" е тъкмо обратното: Искрен приятел, с който сме готови да пребродим света. Още във времето, когато Национален фолклорен ансамбъл „Българе" беше идея в главите ни и огън в сърцата ни, любимият „Стандарт" ни подаде ръка, като първи съобщи на България, че се ражда подобно чудо. Годините показаха, че можем не само да се обичаме, но и да си бъдем полезни. „Българе" беше на сцената в решителната вечер, когато пред БНТ се избираше „Чудо номер едно на страната в голямата кампания на „Стандарт" "Чудесата на България". Вестникът винаги е давал трибуна за популяризиране на концертите ни у нас и по света. Логично това доведе до общото, мъдро решение „Стандарт" да стане генерален медиен патрньор на „Българе". Бъдете живи и здрави, приятели. Очакват ни още много броеве и концерти. Ще се срещаме с още хиляди читатели и зрители. И все ще бъдем заедно.

Носите позитивната новина

Миро, певец

Истински харесвам "Стандарт", защото намира позитивната новина. Нищо от написаното не ме товари. Най-добрия комплимент, който мога да направя на вестника и хората, които работят в него, е, че това е единствения български всекидневник, за който съм бил абониран. Желая здраве и успех!

Продължавайте да говорите
за красотите на България

проф. Иван Илчев, ректор на СУ „Св. Климент Охридски"

Преди около 20 години видният американски философ и историк Даниел Бурстийн написа една книга, наречена „Псевдосъбитието". В последните две десетилетия българските медии много често се занимават с псевдосъбития, псевдополитики и псевдоличности. На този фон онова, което „Стандарт" прави за популяризирането на красотите на България, на нейното минало, е много важно. И Ви пожелавам да продължавате да го правите!

Вестникът пари
в ръцете на читателя

Проф. Стати Статев
ректор на УНСС и заместник-председател на Съвета на ректорите

Едно от големите достойнства на в. „Стандарт" е в неговата нестандартност. Още от първите стъпки си създадохте име в българската журналистика благодарение на вечното неудовлетворение от постигнатото. Днес продължавате да списвате вестник, който пари в ръцете на читателите. Преди век и половина Дядо Славейков писа, че и вестниците имат душа. Убеден съм, че и в бъдеще душата на Вашия вестник ще служи на истината с професионална взискателност, творческа амбиция и журналистическа непримиримост. От сърце Ви желая здрави и успешни дни! Честит рожден ден!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай