Експолицай плати данък с 20 000 монети

Експолицай плати данък с 20 000 монети | StandartNews.com

Разград. Бивш полицай от Разград реши да накаже общинарите, като плати местните си налози с жълти стотинки. 54-годишният Пенко Димитров влязъл в данъчната служба в града с войнишка раница, тежаща около 40 кг, в която дрънчали 20 000 монети от по 1 стотинка.

Мъжът изсипал планината от железа пред чиновничките и те трябвало да броят повече от 2 часа, докато стане ясно, че данъкоплатецът внася дължимите от него 216,20 лева налози.

Пенко решил да направи тапа на гишето в данъчното, бесен от това, че вече 24 години живее на улица, която местната управа ремонтирала частично един-единствен път. Асфалтовата настилка пред дома и в цялата ни махала е като лунен пейзаж. Дупките са дълбоки по цяла педя.

Гневът на бившия полицай ескалирал, след като наскоро трябвало да погребе баща си, който страдал от пълна инвалидност. След траурната церемония синът отишъл в кметството да получи полагащата му се помощ за тъжния ритуал, с който местната власт подпомага семействата на хронично болните. Пенко обаче не получил нито лев, защото парите по това перо вече били изхарчени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай