Джеймс Камерън иска помощ за киноиндустрията

Повече от 70 души призоваха Конгреса на САЩ да помогне

Джеймс Камерън иска помощ за киноиндустрията | StandartNews.com

Продуцентите Джеймс Камерън , Мартин Скорсезе и Клинт Истууд призоваха Конгреса на САЩ да помогне на индустрията, засегната от пандемията на коронавируса.

66-годишният режисьор - чиято филмография включва касови хитове като „Извънземни“, „Титаник“ и „Аватар“ - се обедини с колеги режисьори, продуценти и ръководители от Националната асоциация на собствениците на театри, Гилдията на режисьорите на Америка и Асоциацията на филмовите филми да подпишат писмо до Вашингтон с апел за финансова помощ.

Те написаха: „Изживяването в киното е от основно значение за американския живот. 268 милиона души в Северна Америка отидоха на кино миналата година, за да се смеят, да плачат, да мечтаят и да бъдат водени заедно. "

Писмото също така твърди, че киносалоните са „велики обединители“, които без финансиране „ може да не оцелеят от въздействието на пандемията “.

Киносалоните в САЩ бяха принудени да бъдат закрити в началото на пандемията през март и въпреки че някои отвориха отново с намален капацитет, 69% от малките и средни кинофирми ще подадат молба за несъстоятелност или ще затворят за постоянно без помощта на правителство.

Писмото е подписано от повече от 70 души, включително известни режисьори Мартин Скорсезе , Клинт Истууд , Джъд Апатов , Грета Гервиг , Джордан Пийл, Уес Андерсън и Анг Лий .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай