Четвъртък,

Дянков вече не е ректор в Русия

От: Администратор -
A
A
A

Симеон Дянков е бил освободен от поста на ректор на Руската икономическа школа, информира руският сайт rbc.ru.

Решението било взето на заседание на борда на директорите на вуз-а в четвърт, като агенцията уточнява, че договорът на ексминистъра се прекратява „по взаимно съгласие". В същото време Дянков остава член на борда на директорите на школата.

За изпълняващ длъжността ректор ще бъде назначен досегашният зам. ректор - професорът по икономика на Южния методически университет в Далас Шломо Вебер.

Дянков оглави Руската икономическа школа през 2013 г., когато на предшественика му Сергей Гуриев се наложи да напусне страната. Той замина за Франция, тъй като се опасяваше от съдебно преследване по т.нар. „дело на експертите", които се усъмниха в законността на присъдата на експрезидента на ЮКОС Михаил Ходорковски.

На 1 октомври т.г. обаче президентът Владимир Путин заяви, че Гуриев спокойно може да се върне в родината си и че към него няма никакви претенции. „Ако той реши да се върне тук да работи, ние само ще се радваме", каза в началото на месеца държавният глава на заседание на президентския Съвет по правата на човека.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички