Дядо Коледа да умилостиви финансовия министър

Дядо Коледа да умилостиви финансовия министър | StandartNews.com

На инициативата на Стандарт Нюз Ако Дядо Коледа, беше здравен мининистър се отзоваха и иновативните фармацевтични производители. Те също ни изпратиха своето писмо с желания в очакване да се случи чудо. Ако и вие имате списък с искания или идеи за реформи в здравната ни система, напишете ги и ги пуснете на адрес [email protected]. Ето и тяхното писмо до здравния Дядо Коледа:

Здравеопазването има нужда от промяна на мисленето – парите за здраве не са просто разход, а инвестиция в здравето, благосъстоянието и бъдещето на нацията. Здравното министерство трябва да може да защити тази теза, с необходимите данни и аргументи, и да покаже, че инвестицията в здраве ще позволи на българите да живеят по-дълго и по-добре. Това обаче засега изглежда непосилно за всеки здравен министър, независимо кой е той.

Затова, ако дядо Коледа се заеме със задачата и например донесе достоверни данни за функционирането на здравната ни система, посочи проблемите, предложи решения за тях и заедно с джуджетата анализират и прогнозират ефекта от увеличени инвестиции в здравеопазването, придружени с конкретни промени, финансовият министър вече трудно ще му откаже. Може пък дядо Коледа да успее да обясни, че и най-добрата реформа няма да помогне, ако не е адекватно финансирана.  

 

Деян Денев, директор на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични компании

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай