Двойник на Попай в Рекордите на Гинес

Необикновени хора и животни са хит в 75-ото издание на книгата

Двойник на Попай в Рекордите на Гинес | StandartNews.com

Лондон. Новото 75-о издание на Книгата на рекордите на Гинес силно впечатлява любителите на рекорди и изключителни факти и явления. Този път хит са необикновени хора и животни. Сред записаните като рекордьори са двойник на легендарния герой на комикси и анимационни филми Попай - американецът с чудовищни по размери бицепси, най-малкият на планетата бик, гигантски германски док, както и японец с прическа 113 сантиметра.

Обиколката на бицепсите на 25-годишния Мустафа Исмаил от американския щат Масачузетс е 78 сантиметра! За разлика обаче от моряка Попай, който също се отличава с непропорционално развити мускули, двойникът му Мустафа ненавижда любимия на моряка спанак, а предпочита да яде много пилешко месо. За да достигне мускулния си рекорд, в продължение на 10 години Мустафа по два пъти на ден вдигал тежести в спортна зала.

Сред рекордьорите се оказват също най-старата гимнастичка - 86-годишната бивша учителка по физкултура Йохана Кас от град Лайпциг в Германия. През април майсторско изпълнение на упражнения на успоредка в почивката на световното първенство по гимнастика в Котбус стана хит на YouTube. Зрителите в залата приветстваха ветеранката спортистка с бурни продължителни аплодисменти. Преди това Йохана вече е била спечелила 11 медала на шампионата за ветерани спортисти. "Не печеленето на медали, а удоволствието от гимнастиката ме привлича да я практикувам", споделя необикновената гимнастичка.

За най-тежка спортистка в света е призната състезателката по сумо от Лондон Шарън Александър. Тя тежи 203,2 килограма. За да поддържа необходимата за успешни схватки на ринга форма, Шарън поглъща огромни количества висококалорична храна.

В новото издание на "Гинес" е показан и най-големият кон. Белгийският кон с произход от американския щат Уисконсин, наречен Големия Джак, има височина на гърба 213 сантиметра. Известно е, че средният ръст на конете е около 160 сантиметра.

Двегодишният бик Арчи от графството Антрим в Северна Ирландия пък е най-малък в сравнение с рогатите си събратя. От копитата до гърба височината му е само 76 сантиметра. Бикът бил купен, за да бъде заклан за месо, когато порасне. Но тъй като това въобще не се случило, обикналите го стопани решили да го остават жив.

"Гинес" обяви за най-високо куче в света тригодишният немски дог Зевс с ръст 1,12 метра. Когато песът се вдигне на задните си лапи, той достига 2,23 метра. Кучето гигант живее в американския щат Мичиган.

Най-голямата в света колекция от кукли Барби е събрала 52-годишната германка Бетина Дорфман.

Бетина купила първата си кукла Барби през 1993 г. и оттогава досега е събрала 15 000 русокоси пластмасови красавици.

Най-високата прическа носи японският дизайнер Кадзухиро Уатанабе - 113 сантиметра.

Не беше лесно да се направи тази прическа, но аз безумно се радвам, че съм "номер едно в света", споделя въодушевеният дизайнер. В създаването на оригиналната прическа участвали трима фризьори, които изразходвали по време на работата три туби лак за коса и бутилка специален гел.

"Много е скъпо тази оригинална прическа да се прави всеки ден, затова я използвам само за особени случаи, специални събития и партита", обяснява Уатанабе. Японецът признава, че още когато бил на 20-години и за първи път чул за Книгата на рекордите Гинес, си поставил амбициозната цел да попадне в нейния списък.

Книгата на рекордите на Гинес се издава на 22 езика в над 100 страни по света. През следващата 2013 г. издателите й планират да продават 2,7 милиона екземпляра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай