Двама напуснаха постовете си в агенцията за малки и средни предприятия

Двама напуснаха постовете си в агенцията за малки и средни предприятия | StandartNews.com

Започват реформи в агенцията за малки и средни предприятия по искане на бизнеса

Двама души са освободили постовете си в Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Това са главният секретар Милена Христова и шефът на дирекция "Финансово и административно-правно обслужване" Тинка Каменова, съобщава БГНЕС.

Богдана Ваташка-Анави, която е шеф на дирекция "Програми и проекти" е изпратила отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което твърди, че се извършва чистка в ИАНМСП.

От другата страна ръководството на ИАНМСП  смята, че промените са необходими, за да се подобри работата на агенцията. Основната цел на промените е пресичането на лоши практики в управлението на Националния иновационен фонд.

"Категорично не се извършва „чистка" в агенцията, каквито са твърденията на бившият й директор Богдана Ваташка-Анави, разпространени в отворено писмо до медиите днес. Понастоящем тя е директор на дирекция „Програми и проекти", под чието ръководство е Националния иновационен фонд и е координатор по проектите на агенцията по Оперативна програма „Административен капацитет" и Оперативна програма „Конкурентоспособност". В момента изпълнението на тези проекти на практика е блокирано и страната е заплашена от финансови корекции. В годините под ръководството на г-жа Анави дирекцията не е кандидатствала по никакви проекти, свързани с грантови схеми на Европейската комисия и е лишила агенцията, както и българския бизнес от възможности за пряко безвъзмездно финансиране за дейности по насърчаване на МСП", пише на сайта на ИАНМСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай